Tina Maze: “Odmisliti vremenske pogoje”


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik]

Edina Slovenka, ki je nastopila na veleslalomu Zlate lisice predno je žirija tekmovanje odpovedala, je bila Tina Maze. Črnjanka v zadnjem obdobju ne niza voženj, ki jih je prikazala na začetku sezone. “Zadnji časi niso rožnati. Delamo na tem, da bi čim bolje izpeljali vse skupaj. Tudi sama se ne počutim rožnato oziroma olimpijsko. V Mariboru sem prišla, da bom lahko dala vse od sebe. Upam, da mi bo uspelo,” se pomembnosti mariborskih tekem zaveda svetovna veleslalomska podprvakinja.

Domači navijači 27-letnici dodajo še dodatno energijo. “Prihod domačih navijačev zame vedno predstavlja dodatne moči, ki jo vedno čutim v Mariboru. Verjamem, da bo tudi letos v Mariboru veliko navijačev. Veliko pozornosti se posveča Zlati lisici. Takšne stvari lahko doživim le doma, nikjer drugje. Najbolj pa si želim, da bi bile vremenske razmere ustrezne, da bi izpeljali tekme,” je pred veleslalomsko preizkušnjo razmišljala Tina.

Po njenih besedah so zadnjih treningi, ki jih je z ekipo opravila v avstrijskem Maria Alm dobro uspeli. Pripravili si jo zelo dobre pogoje. “Pred Zlato Lisico sem imela en dan počitka,” je potek zaključnih priprav razkrila zmagovalka devetih tekem za svetovni pokal.

Leave a Comment