Tina Maze: “Ponosna sem na prejeto priznanje”


Tina Maze [foto: GEPA]

Tina Maze (309) je po izboru slovenskih novinarjev postala najboljša športnica leta 2010. Črnjanka, ki je bila najboljša že leta 2005, je na slovenskem prestolu nasledila Petro Majdič, ki je v teku na smučeh na OI v Kanadi kljub padcu in hudim težavam z zdravjem osvojila bronasto olimpijsko medaljo. Majdičeva je bila s 238 točkami letos druga, tretja pa judoistka Lucija Polavder (45 točk). Slednja je le za dve točki prehitela svojo judoistično kolegico Rašo Srako Vuković (43).

Priznati moram, da sem nagrado pričakovala, nikoli pa ne veš, kako se bodo ljudje odzvali pri glasovanju, saj so se v pretekli sezoni dogajale čudne stvari. Seveda pa sta dve medalji, ki sem jih osvojila na olimpijskih igrah velik uspeh in nagrada pričakovana,” je po podelitvi dejala Tina maze.

Popolnost v stvaritvi je želja vsakega športnika. Bolj kot je popoln v svojem početju, bližje je Olimpu. Tina Maze se je v zadnjih dveh letih povsem približala svoji popolnosti. Po srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Val d’Iseru se je letos okitila še z dvema olimpijskima srebrnima kolajnama v Vancouvru. Najuspešnejšo sezono v karieri je izpopolnila še s veleslalomskim bronom v svetovnem pokalu, v katerem je z devetimi zmagami postala tudi najuspešnejša slovenska smučarka doslej. Andrei Massiju, soustvarjalcu projekta “A-Maze”, ki Tinino smučanje opisuje kot umetniško stvaritev gibanja na snegu, lahko le pritrdimo in dodamo, da je bila klena Korošica prevečkrat nerazumljena pri svoji ustvarjalni drugačnosti in izbiri prihodnosti brez kompromisov ter želji, da izstopi iz okvirjev in predsodkov, ki jo obkrožajo. Za bližnjo prihodnost si je prva dama slovenskega zastavila najvišje cilje – zlate kolajne in veliki kristalni globus svetovnega pokala. Po vsem videnem v preteklih treh letih samostojnosti je bilo olimpijsko slavje v Kanadi zagotovo le novi korak do Olimpa,” so v obrazložitev laskavega naslova zapisali pri Društvo športnih novinarjev Slovenije, ki je prireditev organiziralo.

Podelitev najboljših športnikov Slovenije je zaradi visoke ravni slovenskega športa v svetu, vedno zanimiva. Elita se zbere na enem mestu, v enem večeru. Iz prireditve Vala 202, smo odšli na sprejem k predsedniku države, od tam na podelitev najboljših športnikov Slovenije. Obujanje tako lepih spominov v letošnjem letu, me gane do solz. In tako je bilo tudi na podelitvi, ko so me razglasili za najboljšo športnico Slovenije. Majhne, a v športu zelo, zelo, zelo zgovorne države,” je v zapisu na svoji spletni strani zapisala Tina Maze ter zaključila v smučarskem svetu: “Smučarsko se vedno uživam v rock n’ rollu, kar ste lahko opazili na zadnjem slalomu. Yeees! Sedaj gremo dalje. Prvi del sezone je končan, čakata nas se dve tretjini. Tempo je visok, a moja mašina se je dobro ogrela.

Leave a Comment