Tina Maze prvenstvo zaključila s petim mestom na slalomu


Tina Maze [foto: GEPA]

Ženski del svetovnega prvenstva v nemškem Garmisch-Partenkirchnu se je končal s slalomsko preizkušnjo. Smučarke so lovile zadnja tri odličja na progi Gudiberg, med njimi pa sta bili tudi naši Tina Maze, ki nas je že razveselila z dvema medaljama, in Maruša Ferk. Na startu, ki se je začel ob 10. uri, je stalo 111 smučark iz 46 držav.

Prvo vožnjo je končalo 69 tekmovalk, žal pa do konca proge ni prišla Maruša, ki je nastopila 30. po vrsti. Svoj nastop je sicer začela dobro, napadalno, a je kmalu po prihodu v strmino naredila napako in odstopila. Tina se je s startno številko 8 odrezala zelo dobro in po prvem teku zasedala osmo mesto. Najboljša je bila Avstrijka Marlies Schild, z 21 stotinkami zaostanka je drugo mesto zasedala Finka Tanja Poutiainen, tretja pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel, ki je zaostajala 0,61 sekunde. Tina je za vodilno smučarko zaostajala 1,57 sekunde.

Naša smučarka je imela tako zelo dobro izhodišče za preboj po lestvici navzgor. V drugo je znova nastopila zelo dobro in ob prihodu čez ciljno črto zasedla prvo mesto. Dve smučarki sta za njo nato zaostali, domačinka Maria Riesch pa je prevzela vodstvo. Nemkina vožnja pa na koncu vseeno ni bila dovolj za medaljo, saj so jo premagale tri tekmovalke. Zlata se je veselila Avstrijka Marlies Schild, srebra njena rojakinja Kathrin Zettel, brona pa Švedinja Maria Pietilae-Holmner. Tina je tako na koncu pristala na petem mestu.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Garmisch – Partenkirchen :. Slalom (ž)


Leave a Comment