Tina Maze razočarana, a spet na stopničkah


Kathrin Zettel, Veronika Velez Zuzulova in Tina Maze so bile najboljše na nočnem slalomu [foto: GEPA]

Na Semmeringu so se smučarke pomerile v nočnem slalomu, sicer četrtem v tej sezoni. Pod žarometi je ponovno zasijala Tina Maze, ki je z že 11. stopničkami letos potrdila, da je trenutno najboljša smučarka na svetu. Zmagala je Slovakinja Zuzulova, druga pa je bila Avstrijka Zettlova.


Zuzulova dotlej še ni zmagala [foto: GEPA]

Črnjanka je s startno številko tri sijajno nastopila na prvi progi današnjega slaloma in vodila s 55 sekundami prednosti pred Veroniko Velez Zuzulovo in Kathrin Zettel. Slovenska šampionka je sicer dobila močan udarec v desno roko, zato je potrebovala pomoč svoje fizioterapevtke Nežke Poljanšek, a nastop na drugi progi ni bil vprašljiv. Ana Bucik, ki je poleg Mazejeve še branila slovenske barve, je za starejšo rojakinjo zaostala za več kot štiri sekunde in pol ter posledično za finale zaostala preveč.

Trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik je nastopu Ane pospremil z naslednjimi besedami: “Moram reči, da se je dobro lotila te tekme, čisto zadovoljivo. Ni se, v narekovajih rečeno, ustrašila svetovnega pokala. Na progi je naredila dve ali tri napake, kar je znak, da je hotela smučati hitro in s tem sem veliko bolj zadovoljen, kot pa da se samo pripelje v cilj. Nimamo ji kaj očitati, a ji še manjka izkušenj. Zdaj bo šla na tekme FIS in evropski pokal, saj je naš cilj da pride med prvih sto na FIS lestvici. S tem bo imela več točk in ko bo dobila priložnost za nastop v svetovnem pokalu, bo imela malenkost boljšo startno številko, tako da ji bo malo lažje.


Tina Maze je vodila po prvi seriji [foto: GEPA]

V drugi vožnji Mazejevi ni šlo tako dobro. Zettlova je odpeljala odlično, Zuzulova še malenkost boljše, Tina pa je izgubila preveč in ni uspela ubraniti vodstva. Na koncu je seštevek njenih dveh voženj zadostoval za tretje mesto, 28-letna slovaška smučarka pa se je razveselila svoje prve zmage v karieri.

Tina v izteku proge ni skrivala razočaranja. A že pred novim letom je z današnjim tretjim mestom presegla mejo 1000. točk v svetovnem pokalu, prevzela pa je še vodstvo v slalomski razvrstitvi. Američanka Mikaela Shiffrin je namreč odstopila.


Rezultati: Svetovni pokal .: Semmering :. Slalom (ž)


Leave a Comment