Tina Maze sedma v Schladmingu

Zadnji ženski superveleslalom svetovnega pokala je na finalu v Schladmingu dobila Viktoria Rebensburg. Nemka je bila boljša od Američanke Julie Mancuso na drugem in Francozinje Marion Rolland na tretjem mestu. Edina Slovenka na štartu Tina Maze je zasedla sedmo mesto, v superveleslalomskem seštevku pa se je povzpela na četrto mesto.


Tina Maze [foto: GEPA]

Mali kristalni globus je osvojila Američanka Lindsey Vonn (453), druga je Mancusova (381), tretja pa Avstrijka Anna Fenninger (369). Tina (257) je torej četrta, Maruša Ferk (9) pa 40.

Hirscher izkoristil odstop Feuza

Na moškem superveleslalomu, ki je minil brez slovenskih predstavnikov, je bil razplet na nadvse zanimiv. Zmage se je veselil Italijan Christof Innerhofer, ki je imel zaradi padca v pripravljalnem obdobju tekom celotne sezone težave, vsega dve stotinki je na drugem mestu zaostal Francoz Alexis Pinturault, tretji pa je bil Avstrijec Marcel Hirscher. Slednji je tako izkoristil odstop Beata Feuza in se Švicarju v skupnem seštevku približal na 75 točk zaostanka.

Superveleslalomski kristalni globus je prejel Aksel Lund Svindal (413), drugi je Didier Cuche (400), tretji pa Feuz (368). Med dobitnike točk so se v letošnji sezoni uvrstili tudi štirje Slovenci. Gašper Markič (27) je bil 39., Rok Perko (21) 41., Andrej Šporn (13) 46. In Boštjan Kline (6) 54.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment