Tina Maze sedmič izbrana za športnico leta Koroške

V sproščenem vzdušju podeljena priznanja najboljšim športnikom Koroške na zaključni prireditvi v Črni na Koroškem. Tina Maze sedmič izbrana za športnico leta Koroške, najperspektivnejša športnica je plavalka Mojca Sagmeister.


Tina Maze je znova postala športnica leta Koroške [foto: e-karizma.com]

V petek, 23. decembra 2011 so bila v telovadnici OŠ Črna na Koroškem na zaključni prireditvi akcije Koroški športnik leta 2011 v organizaciji Koroškega radia in športnega glasila Karizma podeljena priznanja 15-tim najperspektivnejšim koroškim športnikom in petim najboljšim športnikom ter dve plaketi za izjemne dosežke v promociji Koroške.

Dveurno zabavno-športno prireditev so popestrili mladi harmonikarji šole Rošer, “Naj harmonikar Golice” Urh Štifter in pevka Eva Boto, ki uspešno nastopa na Misiji Evroviziji in je koroški up za nastop v Azerbajdžanu. V glasovanju akcije Koroški športnik leta 2011 je bilo na seznamu 146 koroških športnikov in športnic v dveh kategorijah – perspektivni in najboljši koroški športniki. Prejetih je bilo rekordnih 4037 glasov!

Na zaključni prireditvi so bili razglašeni končni rezultati glasovanja akcije in najboljša športnica Koroške je že sedmič postala alpska smučarka Tina Maze, ki je prepričljivo dobila največ glasov na vseh treh nivojih glasovanja – v oddajah Koroškega radia, na spletni strani Karizme in strokovne komisije. Na drugem mestu je mladinska svetovna prvakinja v plavanju Tjaša Oder, na tretjem plavalec Damir Dugonjič, na četrtem odbojkar Tine Urnaut in na petem mestu namiznoteniška igralka Manca Fajmut.


Dveurno zabavno-športno prireditev so popestrili številni nastopajoči [foto: e-karizma.com]

Najperspektivnejša športnica Koroške je postala najboljša kadetska plavalka v Sloveniji Mojca Sagmeister, na drugem mestu še ena plavalka ravenskega Fužinarja Tamara Miler, tretji je judoist Blaž Fekonja, četrti gorski kolesar Peter Mlinar, na petem in šestem mestu namiznoteniški igralki Zala in Nika Veronik, sedma je plavalka Gaja Natlačen, osmi športni plesalec Marcel Vodenik, deveta odbojkarica Iza Mlakar, na desetem in enajstem mestu športna plesalca Lovro Jakopec in Gaja Šimič, dvanajsti športni plezalec Gregor Vezonik, trinajsti košarkar Nik Lampret, štirinajsta športna plezalka Živa Ledinek in na petnajstem mestu judoistka Tanja Anželak.

Prvič sta bili podeljeni plaketi za izjemne dosežke v promociji Koroške, ki sta jih prejeli CUDV Črna na Koroškem, športniki, ki so uspešno nastopili na 13. poletnih igrah specialne olimpijade v Atenah in PGD Pameče-Troblje, mladinke in mladinci, ki so osvojili zlato in srebrno medaljo na 18. mladinski gasilski olimpijadi v Kočevju. Nagrajencem so priznanja podeljevali smučarski trener Blaž Jelen, nekdanji nogometaš Samo Vidovič, nekdanja smučarska tekačica Nataša Lačen, županja Občine Črna Romana Lesjak in predstavnica generalnega sponzorja prireditve Zavarovalnice Maribor Angela Polanšek.

Avtor: Bojan Breznik


Tina Maze [foto: e-karizma.com]

Leave a Comment