Tina Maze v Leviju do četrte slalomske zmage

Na prvem slalomu nove sezone v finskem Leviju je Tina Maze ugnala vso konkurenco. Za 31-letno slovensko smučarko je to četrta slalomska zmaga, sicer pa že 24. v svetovnem pokalu. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili še Švedinja Frida Hansdotter in Avstrijka Kathrin Zettel.


Mazejeva je pozabila na slabo smučanje, ki ga je pokazala na začetku sezone v Söldnu (foto: GEPA)

Črnjanka je pred začetkom letošnje tekmovalne zime največ časa posvetila prav treningu slaloma, kar se ji je izplačalo. Na današnji tekmi na severu Finske je namreč že v prvo smučala suvereno, brez napak, predvsem pa mojstrsko zadržala pridobljeno hitrost tudi v spodnjem ravninskem delu. Na koncu je imela tako pred Hansdotterjevo 39 stotink prednosti, ki jo je v drugi vožnji uspela zadržati. Med tri najboljše se je prebila še izkušena Zettlova, ki je z najboljšim časom finala skočila s petega na tretje mesto.


Desetič v karieri je drugo mesto na tekmi svetovnega pokala osvojila Hansdotterjeva (foto: GEPA)

Najboljša slalomistka zadnjih dveh sezon Američanka Mikaela Shiffrin je tokrat smučala slabo. Že na prvi progi je bila za skoraj dve sekundi počasnejša od Mazejeve, v drugem delu tekmovanja pa ni napadala, kot je bilo pričakovati. 19-letna smučarka iz Vaila je tako po premierni veleslalomski zmagi v Söldnu tokrat osvojila zanjo skromno 11. mesto.

V prvo deseterico so sicer prismučale izkušene slalomistke, izjema je bila le 20-letna Michelle Gisin na 8. mestu. Za Švicarko, sicer sestro Dominique Gisin, ki si je lani razdelila olimpijsko smukaško zmago s Tino Maze, je to za zdaj najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Mazejeva, ki je bila edina Slovenka na štartu, se je v skupnem seštevku svetovnega pokala povzpela na tretje mesto, za današnjo zmago pa od organizatorjev prejela tudi severnega jelena, ki ga je poimenovala Viktor.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (ž)


Leave a Comment