Tina Maze: “Vse se enkrat obrne”


Tina Maze [foto: GEPA]

Po 22 letih Slovenija znova slavi svetovno prvakinjo. To je uspelo Tini Maze, ki je bila na veleslalomu v nemškem Garmisch – Partenkirchnu nepremagljiva. “Nimam besed, to jo noro. Težko je bilo tekmovati, veliko je bilo pritiska. Na startu sem imela tremo, slišala sem, da je Federica dobro odpeljala in kaj drugega kot čisti napad ni prišlo v poštev. Dala sem vse od sebe,” je presrečno dejala Mazejava.

Črnjanka je bila najboljša že na prvi progi, kjer je najbližjo zasledovalko Italijanko Federico Brignone prehitela za 0,34 sekunde. “Stoodstotno skoncentrirana sem bila pred nastopom. Mislila nisem na nič drugega. Vedela sem, da bo šlo na tesno. Vse se enkrat obrne.

V ciljni areni je našo šampionko spodbujala lepa množica slovenskih navijačev, med katerimi je bila tudi njena družina. “Hvala vsem slovenskim navijačem, ki so me spremljali na prizorišču. Navijači so me vlekli dol. Danes sem prišla zmagat. Nisem si želela biti druga,” je po tekmi dejala Mazejeva, ki je Federico Brignoni ugnala za pičlih devet stotink.

Leave a Comment