Tina Maze z zmago podrla nove mejnike

Tina Maze je prevlado v letošnji sezoni kronala še z zmago na smukaški preizkušnji svetovnega pokala. To ji je uspelo na tekmi v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Črnjanka se je tako pridružila Marcu Girardelliju, Petri Kronberger in Janici Kostelić z zmagami v vseh disciplinah v eni sezoni. Današnja zmaga je bila tudi njena jubilejna 20 v karieri. Tina je dominirala na vseh delih proge Kandahar 2 in tako z zmago podrla še en mejnik, saj je osvojili že 2.024 točk, kar ni uspelo še nobenemu alpskemu smučarju. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Američanka Laurenne Ross (+0,39) in Nemka Maria Hoefl-Riesch (+0,50).


Tina Maze podira rekorde [foto: GEPA]

Odlično se je znašla tudi Ilka Štuhec (+1,23), ki je na sredini proge zasedala še tretje mesto, nato pa proti cilju z nekaj manj natančnimi zavoji osvojila deseto mesto. Mariborčanka je tako izenačila drugo najboljšo uvrstitev v karieri. Tretja slovenska predstavnica Vanja Brodnik (+3,33) je bila kot 32. prepočasna za točke. Za prvo trideseterico je zaostala za 25 stotink sekunde.

Smuk je bil za nekaj časa prekinjen po padcu Američanke Alice McKennis, ki so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Jutri je v Garmisch-Partenkirchnu na sporedu še superveleslalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Smuk (ž)


Leave a Comment