Tina Maze: ″Lahko bi bilo dobro prvenstvo″

Na prizorišču svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki se bo odvijal v ameriškem Beaver Creeku je že prisotna Tina Maze, ki je tja pripotovala včeraj. ″Pot v Ameriko je potekala dobro, ni bilo težav. Utrujenost in bolezen mi ne zbija morale pred svetovnim prvenstvom. Sedaj sem zdrava, k temu so pomagali tudi antibiotiki, ki sem jih vzela takoj. Stvari se izboljšujejo, iz dneva v dan gre na bolje. Kašelj je še nekoliko prisoten. Že dolgo časa nisem zbolela, vsa skupaj mi je nekoliko pobralo moči. Po pravici povedano še nisem stopila iz apartmaja, zato ne vem ali je pri ljudeh že čutiti vzdušje pred svetovnim prvenstvom. Verjetno je. Že v novembru se je sicer čutil utrip bližajočega se velikega tekmovanja,″ je uvodoma dejala Tina in spregovorila tudi o zaključnih pripravah pred prvenstvom: ″Najverjetneje se bomo bolj posvetili tehničnih disciplinam, s hitrimi namreč ne bomo pretiravali.


Tina Maze [foto: GEPA]

Imam visoka pričakovanja, saj se smučam dobro v vseh disciplinah. Mislim, da bi bilo lahko dobro svetovno prvenstvo,″ je o načrtih in ciljih pred prvenstvom dejala branilka superveleslalomskega zlata iz zadnjega prvenstva v Schladmingu ter dodala: ″V Ameriko smo prišli včeraj. Najpomembnejše je, da imam na voljo nekaj dni za regeneracijo. Tudi med potovanjem se spočiješ, saj spiš,

Sam program na svetovnem prvenstvo se nekoliko razlikuje, saj je najprej superveleslalom nato pa šele smuk. Najprej je na sporedu en trening smuka, nato sledi že superveleslalomska tekma in še dva treninga smuka, kar je zelo posebno. Vendar mislim, da ne bi smelo biti težav pri prilagajanju na takšen razpored,″ je razglabljala vodilna smučarka sezone o nekoliko drugačnem tekmovalnem programu, ki bo trajal od 3. do 15. februarja.


Tina Maze [foto: GEPA]

Novo žensko tekmovalno progo bom najverjetneje drugače dojemala kot predlani, ko smo imeli na njej smukaško tekmo svetovnega pokala. Verjetno se jo bo bistveno lažje lotiti kot takrat. Mislim, da ne bom imela nobenih težav,″ je v zaključno menila Mazejava ter primerjala še primerjala še pripravljenost pred Sočijem in tem prvenstvom: ″Občutku pred nastopom na olimpijskih igrah v Sočiju in tem prvenstvom so zelo podobni. Ni prisotnih nihanj. Forma je na visokem nivoju, tako da lahko naredim dobro svetovno prvenstvo. Smučam se dobro, a je moja krivulja rezultatov v zadnjem obdobju nekoliko padla.

Leave a Comment