Tina nogomet, Maruša golf, Ana deskanje


Ana Drev [foto: GEPA]

V novi sezoni bo gonilna sila ženskega dela alpskega smučanja vsekakor Tina Maze. Črnjanka je napovedala boj za veliki kristalni globus, s šestim mestom na uvodnem veleslalomu v Soeldnu je tako napravila dober korak k realizaciji zastavljenega cilja. “Pozimi kadar le lahko, spim. Po treningu in zvečer si želim čim hitreje v posteljo, da si odpočijem, sama pa verjamem, da mi spanec omogoča, da odmislim vse skupaj za nekaj časa. Včasih se sicer tudi v sanjah prikrade smučanje, a to so sladke sanje. Skratka, zelo rada spim in takrat se najbolje spočijem, kar je zelo pomembno,” je dejala Tina Maze o stvareh, ki jih med zimo počne, kadar ne trenira ali tekmuje. Zmagovalka devetih tekem svetovnega pokala rada igra nogomet, čeprav v zadnjem obdobju ni imela veliko priložnosti za tovrstno rekreacije. “Rada igram tudi nogomet, a žal sem v zadnjem času na treningih bolj sama, tako da ravno ne morem igrati nogometa. Ravno pred dnevi pa sem imela priložnost nogomet igrati z najmlajšimi cicibani, ki so trenirali v Črni na Koroškem. Bilo je zelo zabavno igrati z njimi in verjamem, da je bilo veselje tudi na njihovi strani, tako kot je bilo na moji.

V nasprotju s Tino Maze pa Maruša Ferk v prostem času poseže po golfu. “Golf je zelo miren šport, pri katerem moraš biti zelo skoncentriran. Res je, da moraš biti skoncentriran tudi v vseh disciplinah smučanja, a mislim, da največjo koncentracijo zahteva smuk, saj so hitrosti tam zelo veliko. Že komaj čakam hitre discipline in s tem tudi spoznavanje novih terenov, na katerih mi je lani šlo zelo dobro,” je dejala tekmovalka doma iz Blejske Dobrove.

Tudi simpatična Ana Drev ima zanimiv hobi. V poletnih mesecih uživa v deskanju na vodi. “Pri obeh športih moraš biti močan v hrbtu. Pri deskanju na vodi je tako, da se ga vedno lotim, če na morje pridem v dobrem zdravstvenem stanju. Žal sem bila letos malce lena in nisem nič deskala. Sem pa to močno pogrešala in bom že prihodnje leto skušala nadoknaditi zamujeno,” je letošnje poletne “dogodivščine” opisala Drevova.

Leave a Comment