Tina spet na zmagovalnem odru

Po progi Schlick v Lienzu so se danes spustile še slalomistke, med njimi tudi Tina Maze, ki je nosila startno številko 3, Maruša Ferk s številko 57 in Ilka Štuhec s številko 58. Naša smučarka (Tina) je že v prvi vožnji smučala odlično – ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo s 35. stotinkami prednosti. Na prvem mestu je ostala vse do nastopa najboljše slalomistke sezone Avstrijke Schildove, ki je na progi prebila 54 stotink manj časa kot Mazejeva. Podobno je bilo tudi v drugo, ko je Črnjanko ugnala le Schildova, na tretje mesto pa se je zavihtela 16-letna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je nastopila s štartno številko 40.


Tina Maze [foto: GEPA]

Na drugi progi je odlično vožnjo prikazala mlada Američanka Shiffrinova, ki je po prvi vožnji zasedala 12. mesto. Smučarke so za njo zaostajale kot po tekočem traku, do spremembe na vrhu pa je prišlo po nastopu Tine. Svojo nalogo je ponovno opravila izjemno. Začela je napadalno in celo povečala vodstvo pred Američanko, proti koncu sicer nekaj izgubila na času, a vseeno zasedla prvo mesto. Naša smučarka je morala na koncu vseeno priznati premoč Schildovi, ki v letošnji sezoni smuča skoraj popolno. Tina je po tretjem mestu v Flachauu tako prišla še do enih slalomskih stopničk in v seštevku točk te discipline zaseda že drugo mesto.


Schildova je letos nepremagljiva. [foto: GEPA]

Trener Denis Šteharnik je o nastopih Maruše (54. mesto) in Ilke (48.) dejal: “Nismo v pravi formi, zdaj je s to številko zelo težko priti naprej. Zato bi bilo zelo dobro, če bi na tekmah evropskega pokala dosegli kakšno zmago ali vsaj zelo dober rezultat, tako da bi imeli boljše izhodišče na tekmah svetovnega pokala. Zdaj je treba punce spočiti, potem pa ponovno iti na trening. Moramo iti na FIS tekme in tekme evropskega pokal, tako da jih na tekme svetovnega pokala pripeljemo v boljši formi.


Rezultati:Svetovni pokal .: Lienz :. Slalom (ž)Tina Maze, Marlies Schild in Mikaela Shiffrin [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment