Tina za 12 stotink ob zmago

Nemški Garmisch-Partenkirchen je gostil odpadlo superveleslalomsko preizkušnjo iz Val d’Isera. Postavitev avstrijskega trenerja je najbolje izkoristila Tina Weirather. Tekmovalka iz Liechtensteina se je na progo Kandahar 2 podala s številko 3 in ugnala vse najboljše superveleslalomistke sveta ter se razveselila prve zmage v karieri.


Tina Maze[foto: GEPA]

Tina Maze je nadaljevala odlične nastope v letošnji sezoni, saj je za soimenjakinjo zaostala le za 12 stotink, kar je zadostovalo za drugo mesto in novih 80 točk svetovnega pokala. Drugo stopničko zmagovalnega odra si je Črnjanka razdelila z Američanko Julio Mancuso in tako obdržala 65 točk prednost v superveleslalomskem seštevku. Z današnjimi že 19. stopničkami v sezoni je popravile še en rekord, ki si ga je prej delila s Hanni Wenzel in Pernilo Wiberg. Tina je sedaj že pri 1.924 točkah in tako lahko že na jutrišnjem smuku preseže magično mejo 2.000 točk. Sicer je Tina v zgornjem delu nastopila odlično, saj je imela pred Weiratherjevo nekaj prednosti, v nadaljevanju pa je nekoliko izgubljala.

Odlične pogoje, ves čas tekme je bila proga namreč obsijana s soncem, je dobro izkoristila Ilka Štuhec, ki je z 20. mestom izenačila peto najboljšo uvrstitev v karieri in dosegla najboljšo v superveleslalomu. Tretje slovenska predstavnica Vanja Brodnik je na progi pustila nekoliko preveč časa in je kot 40. ostala brez točk.

V soboto bo na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment