Tini in Petri olimpijska plamenica


Tina Maze [foto: GEPA]

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je na zadnji seji obravnaval tudi seznam nagrad za športne dosežke v letošnjem letu. Na prireditvi Športnik leta, ki bo 22. decembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo podelil tudi dve najvišji priznanji.

Olimpijski plamenici za odličja na olimpijskih igrah bosta dobili Tina Maze, ki je bila dvakrat srebrna na OI v Vancouvru, ter Petra Majdič za bron na tem največjem tekmovanju zimskih športov. Zlati plaketi bosta dobila njuna trenerja Andrea Massi in Ivan Hudač.

Veliko statuo za odličja na svetovnih prvenstvih v olimpijskih disciplinah ter uvrstitev med 4. in 6. mestom na OI bodo dobili Jure Meglič (kajak kanu), Raša Sraka Vukovič (judo), Klemen Bauer (biatlon), Teja Gregorin (biatlon), Mitja Valenčič (alpsko smučanje), Žan Košir (deskanje na snegu), Robert Kranjec (smučarski skoki) in Dejan Zavec (boks). Seznam se bo dopolnil glede na uspešnost športnikov na velikih članskih tekmovanjih do konca leta.

Bogdan Gabrovec, podpredsednik OKS, je opozoril na nesprejemljivo nazadovanje števila zaposlenih vrhunskih športnikov v javni upravi. “Še pred časom je bilo zaposlenih 145 športnikov, zdaj jih je 115, od tega se je število na obrambnem ministrstvu padlo iz 88 na 62 športnikov,” je navedel Gabrovec in izpostavil tudi področje zdravstvenih in preventivnih pregledov športnikov, “ki je neurejeno zaradi odnosa državnih organov do tega pomembnega vprašanja.”

vir: olympic.si

Leave a Comment