Tragična novica v beli karavani

Le dan pred pričetkom nove sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev je odjeknila vest, da je v 23 letu starosti umrl Bjoern Sieber. Avstrijski smučar se je namreč ponesrečil v prometni nesreči v Schwarzenbergu na Predarlskem. S kombijem, v katerem je bil še njegov brat, je namreč zdrsnil s ceste in se prevračal po strmem terenu. Sieber, ki je nastopil na 18 tekmah svetovnega pokala, je padel iz kombija in bil na mestu mrtev.


Bjoern Sieber na trening pretekli teden v Soeldnu [foto: GEPA]

V svetovnem pokalu je bil najvišje na sedmem mestu, lani v Banskem na tekmi v superkombinaciji. V internih kvalifikacijah za nedeljsko veleslalomsko tekmo v Soeldnu se ni uvrstil v reprezentanco rdeče-belo-rdečih.

Sožalje izrekel tudi predsednik SZS

Predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je danes predsedniku Avstrijske smučarske zveze (OESV) poslal sožalno brzojavko ob tragični smrti mladega alpskega smučarja Bjoerna Sieberja. “Na svoji športni poti, ki si jo je še utiral, je dosegel lepe uspehe. Pogrešali ga bodo tudi slovenski smučarji in smučarke, ki so se z njim borili na belih strminah,” je še zapisal Ulaga v sožalni brzojavki.

Leave a Comment