Trenerji rešujejo tekme kombinatorcev

Nedeljsko tekmo celinskega pokala nordijskih kombinatorcev v ameriškem Park Cityu je dobil domačin Taylor Fletcher pred dvema Nemcema Markom Schlottom in Michaelom Duenklom.


Marjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Odlično peto mesto je zasedel Marjan Jelenko, ki je vodil po skokih. Velenjčan je v teku izgubil nekoliko preveč za ponovitev petkove zmage. Matej Drinovec je bil 22., Matic Plaznik pa 37. Jože Kamenik je bil diskvalificiran.

Po tekmovanju pa se je dogajala prava “drama”. Ekipam je bilo pred dnevi sporočeno, da so tekme v Lake Placidu (17. in 18. december) odpovedane, nadomestili pa jih bodo kar v Park Cityu in sicer v torek in sredo. Kot pojasnjuje vodja ekipe v ZDA Aleš Gros se je zgodilo naslednje: “Po tekmovanju smo bili trenerji poklicani na krajši sestanek. Izvedeli smo, da so se tekme v Park Cityju zaključile, ker Mednarodna smučarska zveza (FIS) ne želi plačati dodatnih letalskih kart za FIS koordinatorja in tehničnega delegata. Tako smo bili trenerji postavljeni pred dejstvo ali odidemo domov ali najdemo rešitev za realizacijo še dveh tekmovanj. Vsi ogorčeni nad mačehovskim odnosov FIS-e nad nordijsko kombinacijo, smo sprejeli odločitev, da se dodatno plača stroške letalske karte funcionarjema. Za donatorja se je ponudil nemški trener. Poleg tega smo sprejeli odločitev, da se najame lokalno timing ekipo, s čimer zmanjšamo stroške in rešimo tekmovanje. Odrekli smo se tudi nagradnemu skladu in plačilu penzionov. Z izredno složnostjo vseh trenerjev smo tako rešili turnejo po ZDA.


Rezultati: Celinski pokal .: Park City :. Poskusna serijaMarjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Leave a Comment