Tri Slovenke med 10 v Oberwiesenthalu

Tretji dan celinskega pokala v nemškem Oberwiesenthalu je bil najbolj uspešen za reprezentanco Nemčije, ki je skupaj osvojila sedem medalj. Ženske so tekmovale na 5 km, moški pa na 10 km, oboji v prosti tehniki s posamičnim štartom. Slovenska reprezentanca je ostala brez odličja, vendar dosegla odlične rezultate v kategoriji mladink, kjer je Lea Einfalt dosegla peto mesto, Nika Razingar pa šesto mesto. Pri članicah je Anja Eržen dosegla solidno osmo mesto (+31,9). Zmagala je Švicarka Christa Jaeger, pred Kanadčanko Dario Gaiazovo (+3,0) in Nemko Elisabeth Schichio (+5,0).


Nika Razinger [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V mladinski kategoriji je pri fantih najboljšo slovensko uvrstitev dosegel Mark Klinar, ki je bil v cilju na 18. mestu (+2:09,3). Zmagal je Nemec Martin Weiheit, pred Francozom Clementom Parissejem (+17,2)in Nemcem Christianom Stiebritzem (+54,6).

Zmagovalni oder pri članih je pripadel nemškim tekmovalcem. Zmagal je izkušeni Franz Goering, pred Jonasom Doblerjem (+5,7) in Lucasom Boeglom (+15,6). Edini slovenski član na štartu je bil Luka Gostinčar, ki je dosegel solidno 25. mesto z zaostankom +1:44,0.


Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinci


Leave a Comment