Trinajstica Tini Maze prinesla srebro


Tina Maze, Anna Fenninger in Anja Paerson [foto: GEPA]

Ženske so se danes v Garmisch-Partenkirchnu borile za naslov svetovne prvakinje v superkombinaciji. Start smukaškega dela preizkušnje se je začel ob 10. uri, na startu proge Kandahar, pa je stalo 40 smučark. Slovenske barve sta ponovno branile Tina Maze, ki je startala kot 13, ter Maruša Ferk, ki je nosila številko 15.

Po prvem delu superkombinacije je prvo mesto zasedala Avstrijka Elisabeth Goergl, prvakinja v superveleslalomu. S 26 stotinkami zaostanka je drugo mesto zasedala Švicarka Dominique Gisin, tretja pa je bila Švedinja Anja Paerson in sicer le stotinko počasnejša od Švicarke.

Naši smučarki sta se na smuku odrezali dobro, predvsem Tina Maze, ki je zasedala 10. mesto, s tem, da je za vodilno Avstrijko zaostajala 1,11 sekunde. Med trideseterico se je uvrstila tudi Maruša Ferk. 2,67 sekunde zaostanka jo je popeljalo na 23. mesto. Naši smučarki sta tako imeli zelo dobre možnosti za napredovanje po lestvici.

Maruša je s slalomskim nastopom opravila odlično. Na drugem vmesnem času je imela, pred takrat vodilno Avstrijko Nicole Hosp, skoraj sekundo prednosti, ob prihodu čez ciljno črto pa je bil njen čas za 61 stotink boljši. Maruša je za tem dolgo časa ostala v vodstvu, vse do nastopa Italijanka Johanne Schnarf.

Ob koncu nastopa Tine smo se lahko znova veselili. Naša najboljša smučarka je celotno progo presmučala brez napak, odlična pa je bila predvsem v srednjem in spodnjem delu proge. Italijanko je prehitela z veliko prednostjo 1,27 sekunde in se zavihtela na prvo mesto. Kasneje se je izkazalo, da je Tina postavila drugi slalomski čas.

Tino je za tem prehitela le Avstrijka Anna Fenninger in sicer samo za devet stotink sekunde, kar je pomenilo, da se je lahko naša smučarka veselila nove srebrne medalje. Do brona je prišla Švedinja Anja Paerson, odlično uvrstitev pa je zabeležila tudi Maruša Ferk, ki je s tretjim časom slalomske voženje na koncu zasedla deveto mesto.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Garmisch – Partenkirchen :. Superkombinacija (ž)Tina Maze [foto: GEPA]


Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment