Trojna norveška zmaga, Slovenki razočarali

Svetovna prvakinja v skiatlonu (7,5 km + 7,5 km) je pričakovano postala Norvežanka Marit Bjorgen. Norvežanke z Bjorgnovo na čelu so bile na današnji tekmi razred zase, saj so prva štiri mesta pripadla prav njim. Svetovna podprvakinja je postala Therese Johaug (+3,4), tretja je bila Heidi Weng (+14,9). Poljakinja Justyna Kowalczyk je osvojila zanjo skromno peto mesto (+27,1). Barbara Jezeršek je osvojila 40. mesto (+3:41,8), Nika Razinger pa 54. (+6:03,9).
Že od samega začetka so bile v ospredju Norvežanke. V začetku je sicer tempo diktirala Kowalczykova, vendar je bila četverica deklet iz Norveške v zaključku prevelik zalogaj. Barbara je celotno tekmo tekla med 35. in 40. mestom, Razingerjeva pa okoli 50. mesta.


Marit Bjorgen [foto: OK Val di Fiemme]

Danes ni bilo dobro. Za Niko je to prva težka tekma in lahko rečem, da je dobro prestala ognjeni krst, vidi se, da še ni vajena tako težkih tekem. Barbara je v drugem delu drsalne tehnike odtekla dokaj solidno, v prvem delu klasike pa je izgubljala sekunde z lovljenjem kontakta s skupino. Nismo zadovoljni, vendar tudi razočarani ne,” je nastopa komentiral glavni trener Marko Gracer.

Švicar preprečil norveško slavje

Nadvse zanimivo moško preizkušnjo je dobil Švicar Dario Cologna, ki se je tako razveselil prve medalje na svetovnih prvenstvih. Za njem so se razvrstili trije Norvežani, pri čemer je nehvaležno četrto mesto pripadlo prvemu favoritu Pettru Northugu. Branilec naslova je zadnja dva kilometra odtekel preveč taktično in tako na ključnem delu proge izgubil stik z najboljšim. Srebrno medalja je pripadla Martinu Johnsrudu Sundbyu, bron pa Sjuru Roetheju. Slovenci niso nastopili.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Skiatlon (ž)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Skiatlon (m)


Leave a Comment