Tržičani zavzeli Bad Gastein

Najbolj zavzeti člani Kluba navijačev slovenskega deskarskega reprezentanta Žana Koširja so že drugo leto zapored odpotovali na tekmo svetovnega pokala v avstrijski Bad Gastein. Na paralelnem slalomu je preteklo nedeljo Koširja in preostale slovenske deskarje energično bodrilo prek petdeset navijačev.


Žan Košir v Bad Gasteinu [foto: Oliver Kraus/FIS]

˝Fan Club Žan Košir˝ je v tem avstrijskem turističnem središču na lep sončen nedeljski dan proslavil Žanovo drugo zaporedno uvrstitev na šesto mesto. 27-letni Žan Košir se je namreč po tretjem kvalifikacijskem času še drugič zapored zanesljivo prebil v finale elitne šestnajsterice, tekmo na tem klasičnem prizorišču pa končal v četrtfinalu in zasedel šesto mestu. “Zadovoljen sem, da mi je tudi tokrat uspel rutinski preboj v finale. S finalnimi dvoboji in uvrstitvijo sem zadovoljen. Zdaj bom vsekakor še bolj samozavestno nadaljeval sezono. Hvala vsem navijačem, ki so ˝zavzeli˝ ciljno areno in mi dali krila,” je zadovoljen Košir, ki ga je na zadnjih dveh tekmah v četrtfinalnih dvobojih obakrat ugnal reprezentančni kolega Rok Flander. Deskar z Dragočajne, svetovni prvak z leta 2007, je znova stopil na zmagovalne stopničke. “Tretje mesto je le lep rezultat, toda vem, da zmorem še več,” je dodal Flander in pohvalil tržiške navijače: “Kljub temu, da sem na tekmi svetovnega pokala že drugič zapored izločil prav ˝njihovega˝ Žana, so me v polfinalu in malem finalu glasno spodbujali. Hvala za podporo!


Tržiški navijači v Bad Gasteinu [foto: Damijan Rifl]

Z Žanovo drugo zaporedno uvrstitvijo na šesto mesto, ki ga je zasedel tudi na zadnjih olimpijski igrah v Vancouvru, pa so zadovoljni tudi v Fan Clubu. “Seveda smo zadovoljni, da se rezultatska krivulja dviguje. Šesto mesto v izostreni mednarodni konkurenci je nedvomno pohvale vredno. Vsi skupaj pa Žanu želimo čimprejšnji preboj na stopničke,˝ je vtise strnil predsednik Fan Cluba Črt Košir. “Tokrat se je z Avstrije vrnil poln avtobus zadovoljnih članic in članov, morda nas bo naslednje leto še več,” napoveduje Košir in vse skupaj vabi, da dogajanju v Klubu navijačev sledijo prek socialnega omrežja Facebook, kjer jih boste našli, če v iskalniku vtipkate FAN CLUB Žan Košir.

Izmed slovenskih deskarjev sta v finalu elitne šestnajsterice v Bad Gasteinu deskala še Rok Marguč (11.) in Jernej Demšar (16.), Izidor Šušteršič (20.), Tim Mastnak (36.), Jure Hafner (diskvalifikacija), Gloria Kotnik (26.) in Patricia Mastnak (40.) pa so ostali brez finalnih dvobojev.


Rezultati: Bad Gastein .: Paralelni slalom (m)
Rezultati: Bad Gastein .: Paralelni slalom (ž)


Izjava: Črt Košir (.mp3)


Fotogalerija: 15.01.2012, Bad Gastein :. Paralelni slalom


Avtor: Damijan Rifl

Leave a Comment