Tudi drugi slalom sezone Shiffrinovi

Aspen v ZDA je gostil še eno slalomsko tekmo svetovnega pokala za ženske. Smučarke so imele znova dobre pogoje za nastope, novo priložnost za dober rezultat pa so med drugimi dobile tudi tri slovenska dekleta, Katarina Lavtar, Ana Bucik in Maruša Ferk.

Domača tekmovalka Mikaela Shiffrin, ki je bila včeraj razred zase, danes v prvem teku ni smučala nič kaj drugače in drugouvrščeno Šarko Strahovo iz Češke ugnala za 1.69 sekunde. Tako kot pred 24. urami je tretje mesto zasedala Švedinja Frida Hansdotter, njen zaostanek za Shiffrinovo pa je znašal 1.99 sekunde.


20-letna Američanka je dosegla že 17 zmago v svetovnem pokalu (foto: GEPA)

Našim smučarkam preboj v drugi tek ni uspel. Katarina, ki je imela od trojice deklet najboljše izhodišče s startno številko 34, je v cilju zaostala 5.15 sekunde, a zasedla 41. mesto, Maruša, ki je nastopila zadnja pa je bila 50. Medtem je z vožnjo opravila še Ana, a je nepravilno prevozila vrata in bila diskvalificirana.

Shiffrinova je na koncu brez težav prišla še do ene zmage, boj za drugo mesto pa je potekal med Strahovo in Hansdotterjevo. Tega je dobila slednja, ki je za zmagovalko zaostala 2.65 sekunde, medtem ko je Slovakinja za dve vožnji potrebovala 25 stotink sekunde več.

Glavni trener ženskih ekip Denis Šteharnik je o dneh v Aspnu dejal: “Ni šlo po naših pričakovanjih, nikakor se nismo mogli prilagoditi na te razmere. Punce niso bile prave, prav tako material oziroma nastavitve, stvari se niso poklopile. Punce so bile zakrčene in negotove. A bile so nekako čudne tekme, če pogledate včeraj prednost Shiffrinove 3.07 sekunde, 28. na lestvici pa je imela zaostanek 9.23. To je zelo nenavadno. A tu notri smo tudi mi, nismo se znali prilagoditi. Bilo je zelo specifično, nekje je bil ta grob, oprijemajoč sneg, ponekod pa led. Pod kolom, pri menjavi smeri je bil led, potem pa kar naenkrat močan oprijem. Zato je treba smuči pripraviti drugače. Imeli smo pripravljalne treninge z ostalimi ekipami, kjer smo bili na lahkih delih zraven, na težjih pa nam ni steklo. Ni bilo gotovosti, punce so bile v krču in zato niso mogle prikazati tega kar znajo. A nekaj smo se naučili in gremo naprej.”

Del ekipe, natančneje Ana Bucik, Tina Robnik in Maruša Ferk, bo ostal v ZDA, kjer bosta na sporedu veleslaloma Severnoameriškega pokala, Katarina Lavtar in Ana Drev pa se bosta začeli pripravljati na tekme v švedskem Areju. Naslednji konec tedna bosta v kanadskem Lake Louisu slovenske barve branili Ilka Štuhec in Vanja Brodnik, ki trenutno trenirata v Nakiski.

Leave a Comment