Tudi tekači brez prvih tekem?


Zelena narava v Beitostölnu [foto: OK Beitostölen]

Finski organizatorji tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju so bili prisiljeni odpovedati slalomski preizkušnji, saj zaradi visokih temperatur ne morejo izdelovati umetnega snega. Podobno pa se dogaja tudi v norveškem Beitostölnu, kjer je za 19. in 20. november predviden pričetek nove sezone za smučarje tekače.

Organizatorji se namreč srečujejo z visoki temperaturami, kar preprečuje izdelavo umetnega snega. Že teden dni prej sta na sporedu tradicionalni FIS tekmi, kjer številni tekmovalci in tekmovalke preverijo svojo pripravljenost. Omenjeni tekmi sta že odpovedani, podobna usoda pa lahko doleti tudi tekmi svetovnega pokala teden dni kasneje.

Sredi prihodnjega tedna se bomo odločili, če bo svetovni pokal letos v Beitostölnu. Vremenska napoved trenutno ni optimistična. Skupaj z nacionalnimi zvezami že ugotavljamo, če je na Norveškem ali v sosedni Švedski kakšen nadomestni prireditelj zainteresiran za izvedbo uvodnih tekem svetovnega pokala,” je dejal Jürg Capol, direktor smučarskega teka pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

Leave a Comment