Turneja Johaugovi, Einfaltova 34.

Na zaključno, osmo etapo, letošnjega Tour de Skija v italijanskem Val di Fiemmu se je iz najboljše pozicije podala Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, ki je imela pred rojakinjo Therese Johaug 39 sekund prednosti. Pred tekmovalkami je bila zahtevna etapa z znamenitim zaključnim vzponom na Alpe Cemis, ki je svojevrstna popestritev tako Tour de Skija kot celotne tekaške sezone. Johaugova je po ravninskem delu le rahlo zmanjševala zaostanke, ko pa se je pričel vzpon, pa je dobesedno švignila mimo Oestbergove in si do cilja nabrala kar dve minuti in 20,9 sekund prednosti ter se tako prešerno razveselila zmage na letošnjem Touru. Drugo mesto je pripadlo kot rečno Oestbergovi, tretjo pozicijo pa je obranila še ena Norvežanka Heidi Weng (+3:13,9). Zaostanki na letošnjem Tour de Skiju so bili sorazmerno visoki, saj je denimo že deveta Finka Laura Mononen zaostala za več kot deset minut (10:53,1).


Therese Johaug [foto: OK Val di Fiemme]

Tako kot preteklo leto je tudi letos Tour de Ski izmed slovenskih tekmovalk končala le Lea Einfalt. Po lanskoletnem 22. mestu je tokrat članica TSK Triglav Kranj končala na 34. mestu. Na današnji preizkušnji se je odločno podala proti zahtevnemu vzponu ter na 9 km dolgi progi pridobila tri mesta in v cilj prišla kot 34 (+22:19,3)

Karavana svetovnega pokala se sedaj seli v Planico, kjer bosta prihodnji konec tedna sprint in ekipni sprint svetovnega pokala.


Rezultati: Tour de Ski .: Val di Fiemme


Leave a Comment