UNI: Adorjan peti na smučarskem krosu


Matej Adorjan [foto: Urša Drofenik]

Na 25. Zimski univerzijadi v Erzurumu smo danes spremljali tekmo v smučarskem krosu, kjer sta Slovenijo zastopala Matej Adorjan in Simon Jecl, ki sta tudi tekmovalca v svetovnem pokalu. Jecl je izpadel v osmini finala, Adorjan je bil odličen in je v malem finalu dosegel končno 5. mesto, Jecl je bil 19. Zmagal je Švicar Manuel Eicher.

Deskarji prostega sloga Urška Pribošič, Žiga Rakovec, Žiga Erlač in Mitja Kodrič so danes opravili trening v disciplini slope style, jutri pa jih čaka tekma, kjer bo po Kodričevih besedah kar huda konkurenca, saj so na Univerzijadi nekateri zmagovalci v svetovnem pokalu.

Slovenska delegacija organizatorjev 26. Zimske univerzijade v Mariboru oz. njen predstavnik, predsednik organizacijskega odbora Univerzijade Tone Vogrinec, veleposlanik Republike Slovenije v Ankari dr. Milan Jazbec in podžupan Mestne občine Maribor Tomaž Kancler danes zvečer v Erzurumu prirejajo sprejem kot naslednji gostitelji Zimske univerzijade. Jutri bodo v okviru zaključne slovesnosti 25. Zimske univerzijade v Erzurumu prevzeli zastavo od turških organizatorjev. V Erzurum so prispeli tudi predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani prof.dr. Milan Žvan, predsednik Univerzitetne športne zveze Primorske Sebastjan Kokl in predsednik Univerzitetne športne zveze Maribor Marjan Pučnik, ki so si dopoldne ogledali tekmo v smučarskem krosu na smučišču Palandöken.
Jutri je zadnji dan Zimske univerzijade v Turčiji, slovenski športniki imajo na sporedu tekmovanje v slalomu (moški) ter deskarji v disciplini slope style. Danes so se odigrale zadnje tekme turnirja v curlingu, zlato medaljo je pri moških osvojila ekipa Koreje, srebrno Švica in bronasto Češka. Pri dekletih so zlato medaljo v curlingu odnesle igralke Velike Britanije, sledita Rusija in Koreja. Jutri sta na sporedu finalni tekmi hokejskega turnirja.

Leave a Comment