UNI: Gloria Kotnik bronasta v paralelnem veleslalomu


Gloria Kotnik [foto: Maja Hren]

Slovenski študentje so na 25. Zimski univerzijadi v Erzurumu v Turčiji osvojili že peto medaljo. Gloria Kotnik je pokazala izjemno borbenost in kljub bolezni, ki jo je močno oslabila, osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu v deskanju. Slovenske deskarke so imele veliko smole, saj si je Iva Polanec poškodovala nogo tako, da danes ni mogla startati, Patricia Mastnak je odstopila, Gloria pa je, kot že omenjeno, bolna. A ji je tako v osmini finala kot v vseh ostalih vožnjah uspelo odpeljati tako, da je zadostovalo za 3. mesto. “Borila sem se do konca, bila sem trmasta in sem z rezultatom super zadovoljna,” pravi Gloria. Jure Hafner je imel prvi čas kvalifikacij, Tim Mastnak pa tretjega, tekmo sta končala kot deveti in četrti. Deskarji v alpskih disciplinah so tako zaključili z nastopi in se jutri vračajo domov.

Hokejisti so danes igrali tekmo proti ekipi Belorusije. “Slovenci so prikazali privlačno igro, saj so igrali hitri kombinatorni hokej, v drugi tretjini so presenetili nasprotnike in povedli z 1:0,” je povedal Branko Tošič, vodja hokejske reprezentance. Slovenska ekipa ima naslednjo tekmo v četrtek z domačini, in če bodo premagali Turke igrajo v petek za 9. mesto na turnirju. Nasprotnik bo znan po jutrišnjem izidu tekme med Korejo in Španijo.

Slovenija se po številu medalj trenutno uvršča na odlično šesto mesto od 58 držav udeleženk. Največ medalj ima Rusija (18), sledijo Kitajska, Južna Koreja, Ukrajina in Italija.


Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Deskanje na snegu (ž)
Rezultati: Univerziada .: Erzurum :. Deskanje na snegu (m)


Leave a Comment