Urša Bogataj peta, Špela Rogelj šesta v japonskem Zau

Skakalke so tokrat v japonskem Zau opravile kar z dvojnim programom, saj so nadomestile še včerajšnjo odpadlo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na prvi tekmi je zmago slavila Japonka Sara Takanashi, ki je bila najboljša že po prvi seriji. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger in Nemka Carina Vogt.

Slovenijo je najbolje na šestem mestu zastopala Špela Rogelj, Eva Logar je bila osma, Katja Požun deseta, Urša Bogataj enajsta, Anja Tepeš 16. in Maja Vtič 18.


Urša Bogataj je s petim mestom prišla do rezultata kariere [foto: GEPA]

Na drugi tekmi na vrhu brez sprememb

Dekleta so se takoj po koncu prve tekme znova povzpela na zaletišče in vnovič nastopile na tekmi. Tudi tokrat sta prvi dve mesti ostali enaki, tretja pa je bila lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala Američanka Sarah Hendrickson. Odlično je tokrat nastopila Urša Bogataj, ki je tako s petim mestom prišla do najboljše uvrstitve v karieri. Požunova je bila sedma, Vtičeva enajsta, Tepeševa 13., Logarjeva 15. in Rogljeva 17.

S prvo tekmo nisem bila zadovoljna, ker sem naredila slab drugi skok. Na drugi tekmi sem še vedno naredila napake, vendar sem z njo zadovoljna. Pogoji so bili danes vredu. Proti vsem tekmam na Japonskem so bili pogoji odlični. Bilo je perfektno,” je dejala Urša Bogataj.

Z drugim najboljšim rezultatom kariere (6. mesto) je bila zadovoljna tudi Špela Rogelj. “Prva tekma je bila dobra, čeprav sem si v prvi seriji nabrala veliko zaostanka. Zaradi tega sem vknjižila uvrstitev takšna kot je bila. Vesela sem šestega mesta. Na drugi tekmi sem imela v finalu nekoliko nesreče z vetrom, zaradi česar sem pristala na 17. mestu. Drugače se mi je zdel skok kar vredu. Za tekme na Ljubnem upam, da bodo boljši rezultati privabili še več ljudi in da bo na Ljubnem res veliko navijačev, ki nas bodo spodbujali, da bodo mogoče rezultati še boljši.


Špela Rogelj [foto: GEPA]

Vsekakor so to odlični rezultati. Priznati je potrebno, da je bila nekoliko okrnjena konkurenca. V Sapporu smo tehnično veliko bolje nastopili, tako da danes s samo izvedbo na skakalnici nisem najbolj zadovoljen. Vsaka posameznica je naredila po kakšen dober skok, vendar ne po dve v skupini. Znova so bili tipični japonski pogoji v Zau. Odločitev žirije za prestavitev tekmovanja na danes je bila pametna. Še bolj pametna pa bi bila odločitev žirije, če bi iz vidika poštenega vetra gledali na vse tekmovalke,” je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat.

V svetovnem pokalu vodi Takanashijeva (937 točk), druga je Hendricksnova (707), tretja pa Seifriedsbergerjeva (697). Katja Požun (330) še vedno zaseda visoko osmo mesto.

Tekme svetovnega pokala pa se bodo prihodnji konec tedna nadaljevale na Ljubnem ob Savinji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zao :. Prva tekma
Rezultati: Svetovni pokal .: Zao :. Druga tekma
Izjava: Urša Bogataj (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment