Uspešen prvi stik deklet s snegom

Petčlanska ekipa smučark (Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Ana Bucik) se bo danes vrnila s snežnih priprav na ledeniku Moelltal v Avstriji, dve dekleti pa sta v nedeljo prišli iz italijanskega Stelvia. Kondicijske priprave, ki so se začele že v sredini meseca maja, so se tako nadaljevale s prostim smučanjem, ki se bo v naslednjih tednih nadgradilo s treningi po evropskih terenih in v Argentini. V Južno Ameriko se bodo čez teden dni odpravile smučarke, ki so trenirale v Avstriji.


Bucikova, Drevova, Ferkova, Lavtarjeva in Štuhčeva na Moelltalu [foto: SZS]

Rasto Ažnoh, glavni trener ženskih ekip, je o treningu deklet na Moelltalu najprej dejal: “Vremenski pogoji so bili zelo težki, ampak smo uspeli opraviti s tremi dnevi dobrega smučanja, tako da smo naredili veliko kilometrov vožnje na prosto, kar je bil načrt za to obdobje. S puncami sem zelo zadovoljen, predvsem s pristopom oziroma motivacijo v teh težkih pogojih, tako da lahko rečem, da smo zadovoljni končali s tem treningom.” Zatem pa je spregovoril še o pripravah na Stelviu: “Ekipa je predčasno končala trening v Italiji zaradi slabih pogojev. Tina Robnik in Saša Brezovnik sta se tako v spremstvu trenerjev v nedeljo vrnili domov. Zdaj moramo narediti nov načrt dela, saj je te izgubljene ure treninga treba nadoknaditi.

Vrača se Vanja Brodnik

Vsa dekleta se bodo v četrtek zbrala pri kondicijskem trenerju in opravila še en trening. Med njimi bo tudi Vanja Brodnik, ki bo kmalu sanirala poškodbo in za katero upam, da jo bomo čim prej vključili v vse treninge, a šele takrat, ko bo pripravljena na vse obremenitve,” je obrazložil Ažnoh ter razkril plan priprav na južni polobli, kamor bodo odpotovale Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Katarina Lavtar in Ana Bucik: “Odhod v Argentino je predviden za 5. avgusta. V načrtu je trening vseh disciplin, poudarek pa bo na tehničnih oziroma na veleslalomu. Ta je prioriteta, ker so dekleta, ki so nastopala v hitrih disciplinah, največ izgubljala na tehničnih delih prog. Ilka in Maruša na primer, kot specialistki za hitre discipline, imata še ogromno rezerve v veleslalomu, smukaških kilometrov imata iz preteklih sezon v nogah dovolj.

Leave a Comment