Uspešni Masters smučarji 2013/14

Pretekli vikend se je z veleslalomskim in slalomskim finalom končala smučarska sezona še za tekmovalce v konkurenci Masters. Sezona 13/14 je bila uspešna za slovenske tekmovalce. Kristalna globusa sta za skupno drugo mesto v kategoriji A3 (40 – 44 let) osvojila Peter Furlan in v kategoriji A2 (35 -39 let) Tadej Prebil. V ženskih kategorijah tokrat ni bilo prejemnice globusov. V kategoriji C6 (55 – 59 let) je Boža Torkar lahko zelo zadovoljna z dvema medaljama, srebrno (veleslalom) in bronasto (superveleslalom) iz svetovnega Masters prvenstva, ki je potekal konec marca v avstrijskem Göstlingu.

Sezona 2013/14 je za svetovni masters pokal jubilejna, je že 50. sezona tekmovanj za FMC. Letos je bilo na svetovnem prvenstvu rekordno število udeležencev, v veleslalomu je štartalo kar 560 tekmovalcev iz 23 držav. Še eno rekordno število se je zgodilo to sezono, organizirano je bilo 36 tekmovanj, na katerih je skupno nastopilo in prejelo točke za FMC kar 980 tekmovalcev!


Boža Torkar

Iz Slovenije v FMC pokalu redno, vsaj na evropskih prizoriščih tekmuje med 10 in 40 mastersov, poleg konstantnih dobitnikov medalj, Petra Furlana in Tadeja Prebila so v tej sezoni nekajkrat medalje osvojili še Boža Torkar, Ada Humar, Patricija Mali, Drago Bornšek, Dušan Seljak, Samuel Borovinšek, Marko Rudolf, Aljoša Gorjan, Boštjan Bernik in Rudi Istenič.

Številčna udeležba in dobri rezultati slovenskih mastersov so nam ne nazadnje odprli pot do organizacije FMC pokala v Sloveniji. Predlog koledarja tekmovanj za naslednjo sezono smo že oblikovali na zadnjem sestanku mastersov v Abetoneju. Slovenija je dobila v organizacijo veleslalom in slalom na Cerknem (3. in 4. januarja 2015).

Patricija Mali

Leave a Comment