V Banskem drugič slavil Hirscher

Deveti slalom za alpske smučarje v tej sezoni je dobil Marcel Hirscher, ki po včerajšnji veleslalomski zmagi tako Bolgarijo zapušča z maksimalnim izkupičkom. Drugi je bil danes Šved Andre Myhrer, tretji pa Italijan Stefano Gross.


Hirscher je v tej sezoni nepremagljiv. [foto: GEPA]

Po prvi vožnji je bil pričakovano v najboljšem položaju Marcel Hirscher, ki je izkoristil postavitev svojega trenerja in bil najhitrejši. A ni imel velike prednosti. Andre Myhrer je namreč zaostajal le šest stotink, Felix Neureuther pa deset. V peterici sta bila še Mario Matt in mladi Italijan Stefano Gross.

Na sicer lahkem terenu in dobro utrjeni snežni površini je imelo kar nekaj tekmovalcev težave. Pestra postavitev je bila usodna tudi za najboljšega slovenskega slalomista Mitjo Valenčiča. Svoj nastop je končal zelo hitro – zdrsnil je pri drugih vratih. Bolje pa je dobro pripravljeno progo izkoristil Matic Skube, ki je že v lanski sezoni na slalomu v Banskem z 19. mestom osvojil točke. Tokrat je imel 24. čas prve vožnje. Za vodilnim Hirscherjem je zaostajal 1,91 sekunde.

Razmere za finalno vožnjo so bile res odlične. Nič ni spominjalo na včerajšnji pravi snežni vihar. Proga ni bila zahtevna, treba pa je bilo smučati dobro predvsem v spodnjem ravninskem delu. Na drugi progi so tako presenetili Japonec Naoki Yuasa ter Američana Nolan Kasper in Ted Ligety. Vsi so precej napredovali in se na koncu zvrstili na mestih od petega do sedmega. Razlike so bile majhne, zato je tekmovalce že najmanjša napaka stala dobre uvrstitve. Skube svoje uvrstitve v drugo ni izboljšal, kljub temu pa je s 24. mestom prvič letos osvojil točke svetovnega pokala.

O vožnja Matica je glavni trener Marko Jurjec dejal “Prvi tek je bil v redu, bil je tak kot smo si želeli. Pripeljal ga je do 24. mesta. Drugi tek pa ni bil dober. Na vrhu ga je potegnilo iz ravnotežja, potem pa je praktično trdo peljal do konca, smučka nikakor ni stekla. Bila je priložnost da naredi dober rezultat, ampak v redu, točke so tu, gremo naprej, nimamo kaj drugega narediti.” O vožnji Mihe v prvem teku pa je dodal: “Škoda je Mihe, ker je nekako zdržal skoraj do konca, na koncu pa mu je zgleda popustila koncentracija. Ko je videl cilj, je hotel še nekaj dodati, mogoče ni imel občutka, da je šel tako hitro kot je res šel. To je značilno za njega, da se mu to dogaja, kar je velika škoda.


Šved je bil danes drugi. [foto: daylife.com]

Izmed najboljše trojice po prvi vožnji je Neureuther povozil že prvi količek, Myhrer ni uspel premagati takrat vodilnega Matta, Hirscher pa je v slogu letošnje sezone peljal ravno tako dobro, da je z majhno prednostjo spet zmagal. To je zanj že peta letošnja slalomska zmaga in zaradi odsotnosti Kostelića se zdi, da bo 22-letnik domov poleg velikega odnesel tudi mali slalomski kristalni globus. Po koncu tekme je bil Matt diskvalificiran in tako se je tretjega mesta veselil Gross.

Alpske smučarke in smučarji bodo že v torek tekmovali v Moskvi, kjer se bodo pomerili v paralelnem slalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bansko :. Slalom (m)


Leave a Comment