V Beljaku prva zmaga za Tinkaro Komar

Članica SSK Bohinj, Tinkara Komar, je odlično debitirala na tekmah FIS pokala. V soboto je stopila na najvišjo stopničko, v nedeljo pa je to potrdila s tretjim mestom.


Tinkara Komar je mlajša sestra Katre Komar [foto: SSK Bohinj/FB]

15-letna članica SSK Bohinj, Tinkara Komar, je v soboto prvič nastopila na tekmi FIS pokala in takoj zmagala. Na srednji skakalnici v Beljaku je skočila 92 in 87.5 metrov ter zbrala 215,9 točk. Nemka Lia Böhme je zaostala šest desetink, tretja Avstrijka Katharina Ellmauer pa slabe tri točke. Jerica Jesenko je zasedla 7. mesto, Nika Krašovic je bila deveta, Pia Mazi je končala na 11. mestu, točke sta osvojili tudi Zala Mihelčič na 13. in Veronika Istenič na 16. mestu.

Nedeljsko tekmo je dobila Čehinja Stepanka Ptačkova z 219,8 točkami pred domačinko Sarah Schuller, ki je zbrala 219,2 točk, Komarjeva je bila z 218,1 točkami tretja. Nika Krašovic je zasedla 9. mesto, Jesenkova je bila 11., Mazijeva, Mihelčičeva in Isteničeva pa so se zvrstile od 13. do 16. mesta.

V moški konkurenci so prevladovali domačini. Obakrat je zmagal Maximilian Ortner pred Franciscom Mörthom, v soboto je bil tretji Stefan Huber, v nedeljo pa Mika Schwann. Najboljša Slovenca sta bila v soboto Matevž Samec in Matija Vidic na 13. mestu, Luka Robnik je bil 17., točke je osvojil tudi Nejc Toporiš na 28. mestu. V nedeljo je bil najboljši Vidic na 16. mestu, Robnik je zasedel 22. mesto.

Konec februarja so predvidene še tekme v Oberhofu.


Rezultati: FIS pokal .: Beljak I (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak II (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak I (m)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak II (m)


Leave a Comment