V družbi Teda Ligetya in Primoža Ulage zaključen deseti Hit pokal

Kranjska gora in proga na Dolenčevem rutu je v času Pokala Vitranc že tradicionalen izbor za nočni zaključek edine tekmovalne serije veleslalomskih tekem za ne-rangirane smučarje. V večini od osmih kategorij je bilo še odprto vprašanje, kdo lahko poseže po lovoriki najboljšega slovenskega rekreativca. Še pred začetkom tekme je za vzpodbudo poskrbel Američan Ted Ligety, ki je še drugič zapored prišel pozdravit svoje navijače in slovensko rekrea/tivno elito, medtem ko je na zaključni podelitvi za nasmeh in zadovoljstvo na obrazih najboljših poskrbel kar predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga.


Ted Ligety v družbi najboljših slovenskih rekreativcev [foto: SZS]

Med ženskami so naslove osvojile Ida Istenič iz Spodnje Idrije, nekdanja mladinska svetovna podprvakinja Katarina Breznik iz Ljubljane in Tina Gradišnik s Prevalj. Med sila spoštovano kategorijo Superveterani (60+) je pričakovano slavil Goričan Lojze Faletič, četudi je ogromen aplavz dobil 74-letni Slavko Svetličič, sicer eden najboljših smučarjev na svetu v svoji starostni kategoriji. V preostalih moških kategorijah so rekreativne globuse osvojili: Drago Bornšek iz Celja, Bernard Adam iz Horjula, Boštjan Bernik iz Železnikov in Rok Šinkovec iz Gornjega gradu.

Jubilejna deseta sezona Hit pokala je pod streho, ekipa radia Hit pa je nedvomno še enkrat več dokazala, da je v majhni Sloveniji velik smučarski narod.


Rezultati: Hit pokal : Kranjska Gora
Lestvica: Hit pokal


Leave a Comment