V Kitzbühlu slavila Hirscher in Kostelić


Marcel Hirscher je slavil v slalomu, Ivica Kostelić pa v kombinaciji [foto: GEPA]

Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher je 17 zmago med svetovno elito vknjižil na slovitem slalomu v Kitzbühlu. 24-letni smučar je tako nadaljeval niz letošnjih uspešnih nastopov na tekmah v tehničnih disciplinah. Hirscher je po prvem teku zaostajal za Italijanoma Stefanom Grossom in Giulianom Razzolijem, a je v finalu s prefinjeno vožnjo na progi Ganslern poskrbel za veselje domačih navijačev. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila še Nemec Felix Neureuther in Hrvat Ivica Kostelić.

Slednji je tudi zmagovalec klasične kombinacije, kjer je bil boljši od Francoza Alexia Pinturaulta in njegovega rojaka Thomasa Mermilloda Blondina.

Vodilni po polovici Gross je zdrsnil na enajsto mesto, Razzoli pa se bo moral zadovoljiti z uvrstitvijo tik za zmagovalni oder.

Valenčič odstopil

Slovenski smučarji so tokrat ostali brez novih točk. Mitja Valenčič je uspel presmučati le nekaj vratic nato pa naredil napako in odstopil. Podobno se mu je dogodilo tudi že lani. Boštjan Kline je nastopil za kombinacijske točke, a je tako kot Valenčič v prvi vožnji odstopil.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v torek s paralelno tekmo v Moskvi, kjer slovenskih predstavnikov ne bo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Kombinacija (m)


Leave a Comment