V kombinaciji napeto do zadnjega dne

Japonec Akito Watabe je suvereno dobil predzadnjo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v norveškem Oslu. S tem se je vodilnemu v svetovnem pokalu Francosu Jason Lamy Chappuisu (danes 23.) približal na 72 točk zaostanka. Dokončna odločitev bo tako znana na jutrišnji finalni tekmi, kjer ima pravico nastopa le najboljših trideset v svetovnem pokalu.

Na skakalnici (HS 106) je bil najboljši Wataba (107,0 m; 135,3 točke), kateremu sta sledila Nemec Tino Edelmann (104,5; 130,3) in Avstrijec Bernhard Gruber (105,5; 130,1). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Jason Lamy Chappuis (91,0; 104,2) je bil s ponesrečenim skokom šele 31. Od francoskega šampiona je bil boljši tudi Mitja Oranič (95,5; 108,7), ki je po “prvem polčasu” držal 25. mesto.


Mitja Oranič [foto: GEPA]

Na teku je Watabe v cilju ohranil prednost osmih sekund pred Fincem Mikko Kokslienom, tretji pa je bil Gruber. Oranič je žal izbral napačne smuči in se je na teku boril, zaradi česar je izgubil kar nekaj mest. Na koncu je zasedel 44. mesto. V skupnem seštevku s 45 točkami zaseda 41. mesto, kar pomeni, da ga na jutrišnji zadnji tekmi ne bo med nastopajočimi.

Žal smo na teku izbrali napačne smuči. Prvi krog je še nekako šlo, nato pa je bilo vedno slabše. Na skakalnici je sicer nastopil solidno. Skok ni bil povsem ‘top’, ampak je bil soliden. Imel je lepo izhodišče za tek. Z normalnim tekom in s smučmi bi se dalo priti okoli 20. mesta. To bi bil lep uspeh,” je današnjo tekmo komentiral glavni trener Primož Triplat in strnil tudi že prve misli o letošnji sezoni: “Zelo malo je bilo tekem, na katere se pripravljamo. Vreme je velikokrat vplivalo na tekmovanje. Imeli smo nihanja, nekaj zelo dobrih rezultatov in pa nekaj zelo slabih. Generalno gledano s sezono nisem povsem zadovoljen. Pričakoval sem več. Žal je Gašper zbolel in ni nastopil na vseh tekmah na koncu sezone.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment