V Kranjski Gori na stopničkah Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Nina Žnidar

Kranjska Gora je gostila nove preizkušnje kategorije Citizen. V sredo sta bila na sporedu veleslaloma, kjer so v moški konkurenci prevladovali naši smučarji. Prvo mesto je osvojil Žan Kranjec, ki je za 42 stotink sekunde ugnal Martina Čaterja, na tretje mesto pa je s 55 stotinkami zaostanka prišel Mišel Žerak. V kategoriji mlajših mladincev je bil najhitrejši Štefan Hadalin, drugi je bil Aljaž Dvornik, tretji pa Jan Kunc.

V ženski konkurenci je od naših smučark najboljši vožnji prikazala Nina Žnidar, ki je osvojil drugo mesto, za zmagovalko Poljakinjo Maryno Gasienico Daniel pa je zaostala 55 stotink sekunde. Dobro je šlo tudi Saši Brezovnik in Desiree Kopše, ki sta zasedli peto oziroma šesto mesto. Ti dve smučarki sta v kategoriji mlajših deklic osvojili prvi dve mesti, tretja pa je bila Urša Hrovat.


Žan Kranjec [foto: GEPA]

Včeraj sta prišli na vrsto še dve veleslalomski preizkušnji pod reflektorskimi lučmi. Prva tri mesta so v moški konkurenci ponovno zasedli naši smučarji in sicer Štefan Hadalin, Rok Kejžar in Jakob Špik. Hadalin je bil tako najboljši tudi v razvrstitvi mlajših mladincev, drugi je bil Jan Kunc, tretji pa Luka Pančur.

Pri dekletih se je ponovno izkazala Žnidarjeva, ki je tokrat predvsem po zaslugi odlične prve vožnje na koncu osvojila drugo mesto. Od nje je bili boljši le Gasienica Daniel. V kategoriji mlajših mladink je bila najhitrejša Saša Brezovnik, sledili pa sta ji Sara Krnc in Urša Hrovat.


Rezultati: Citizen .: Kranjska Gora :. Veleslalom I (m)
Rezultati: Citizen .: Kranjska Gora :. Veleslalom II (m)
Rezultati: Citizen .: Kranjska Gora :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: Citizen .: Kranjska Gora :. Veleslalom II (ž)


Leave a Comment