V Kranju na zaletni smučini tudi Kranjec


V Kranju bodo nastopili najboljši skakalci sveta [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tekmovanje za poletni celinski pokal v smučarskih skokih se bo nadaljevalo v Kranju na tamkajšnji plastični skakalnici pod Šmarjetno Goro. Prijavljenih je kar 88 skakalcev iz 18 držav, med njimi več kot polovica tekmovalcev, ki redno nastopajo v svetovnem pokalu. 14 reprezentanc bo nastopilo s svojimi najboljšimi skakalci, med njimi tudi slovenska vrsta na čelu s svetovnim prvakom v poletih Robertom Kranjcem. “Trenutno so moji skoki zelo pisani. Enega naredim odlično, drugega pa pristanem na hrbtišču skakalnice. Imam mešane občutke. Stabilnost mi niha. S skoki nisem povsem zadovoljen. Sprememba pravil glede tekmovalnih dresov nam je vzela čar letanja, ki nam je bil všeč. Sedaj odskočiš in nato pristaneš, vmesne faze ni. Potrebno se bo navadi tudi na ta pravila,” je pred sobotno in nedeljsko tekmo razmišljal Kranjec.

Med znanimi imeni bodo na startu tudi Nemec Martin Schmitt, Avstrijca Wolfgang Loitzl in Lukas Mueller (zmagovalec druge tekme celinskega pokala v Stamsu), Poljak David Kubacki, ki vodi po dveh tekmah celinskega pokala, na startu se je spet pojavil Norvežan Anders Jacobsen.


Robert Kranjec se na nova pravila še prilagaja [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenija bo nastopila s 16 skakalci

Slovenija ima kot organizatorka tekmovanja pravico nastopiti s 16 skakalci. Vodstvo se je odločilo, da bodo v soboto nastopili Robert Hrgota, Tomaž Naglič, Rok Zima, Matic Kramaršič, Matjaž Pungertar, Primož Pikl, Rok Urbanc, Rok Justin, Anže Lanišek, Jaka Hvala, Nejc Dežman, Dejan Judež, Jure Šinkovec, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Cene Prevc. Na nedeljski tekmi bo prišlo do manjših sprememb, saj se bosta v ekipi zamenjala vsaj dva člana.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po prijavah sodeč bo to doslej najkvalitetnejša zasedba skakalcev na tradicionalnem julijskem celinskem pokalu v Kranju. Na obeh tekmovanjih bo organizator SK Triglav Kranj omogočil vsem ljubiteljem skokov prost vstop.

Spored

Sobota, 7. julij
8:00 uradni trening (2 seriji)
10:00 prva serija v konkurenci
sledi finalna serija

Nedelja, 8. julij
8:00 poskusna serija
10:00 prva serija v konkurenci
sledi finalna serija

Leave a Comment