V Kranju na vrhu šest Slovencev

V Kranju se je začela poletna sezona celinskega pokala v smučarskih skokih. Slovenci so osvojili prvih šest mest. Prva serija je minila v znamenju lepih daljav, saj je skakalcem na trenutke pomagal dokaj močan vzgornik. Dane pogoje je najbolje izkoristil Peter Prevc (114,5 m), ki je vodil pred bratom Cenetom Prevcem (106,5 m) in Andražem Pograjcem (105,5). V finalni seriji so gledalci, ki so se zbrali ob skakalnici, videli ogorčene boje, saj so bile razlike “po prvem polčasu” med najboljšimi majhne, izjema je bil le vodil Prevc, ki je imel deset točk naskoka. V drugo je Prevc s skokom 112,0 m obranil suvereno zmago, Cene je ostal drugi, tretji pa Pograjc. “Po prvem skoku sem bil prepričan, da bom slavil zmago. Dobro sem nastopil. Današnja zmaga je pokazatelj, da sem dobro pripravljen na poletno sezono,” je po tekmi dejal zmagovalec in najboljši slovenski skakalec pretekle zimske sezone. Pred najbližjim zasledovalcem je imel kar 30,1 točke prednosti.

Prevlado slovenskih skakalcev so dopolnili Robert Kranjec na četrtem, Miran Zupančič na petem in Jurij Tepeš na šestem mestu.


Slovenski skakalci so v Kranju zasedli prvih šest mest [foto: SZS]

Točke osvojilo skupno deset Slovencev

Povratnik po poškodbi Jure Šinkovec je prikazal zavidljivo formo in se uvrstil na visoko osmo mesto. Do točk so prišli še Nejc Dežman (16. mesto), Anže Semenič (17.) in Mitja Mežnar (22.). Žal pa se vse ni izšlo po željah Domna Prevca (35.) in Jake Hvala (36.), ki sta bila edini Slovenca brez točk.

V nedeljo bo v Kranju še ena tekma celinskega pokala. Prva serija se bo začela ob 10.00, poskusna serija pa uro prej.


Rezultati


Lestvice: Celinski pokal


Leave a Comment