V Lake Louisu nič novega

V Kanadi je spet zmagala Američanka Lindsey Vonn, pred Francozinjo Marie Marchand-Arvier in Avstrijko Elizabeth Goergl. To je za Vonnovo že 10. zmaga v Lake Louisu, sicer pa 23. smukaška v karieri.


Zmagovalka Vonnova [foto: U.S ski team]

Mlada Američanka Laurenne Ross je grdo padla, zato je bila tekma skoraj pol ure prekinjena. Kljub temu naj ne bi šlo za hujšo poškodbo, Rossova naj bi imela le nekaj neprijetnih odrgnin. Posledično pa so se tekmovalke, ki so nastopile za njo, težko zbrale za svoj nastop in niso odpeljale tako napadalno kot bi sicer.

Od treh slovenskih tekmovalk je bila najhitrejša Maruša Ferk (17. mesto), medtem ko je Mazejeva (21.) spet smučala preslabo za vidnejšo uvrstitev. Ilka Štuhec (28.) je bila dobro na poti, a naredila večjo napako, kar jo je stalo boljše uvrstitve.

Andrej Možina, trener hitrih disciplin ženske A reprezentance, je po tekmi dejal: “Z obema puncama sem zelo zadovoljen, tako z Marušino vožnjo, kot z Ilkino do napake. Moramo vedeti, da je bil start “stop”, da je potem vedno težje startati, a po progi se je pognala odločno. Škoda za napako, saj bi bila verjetno uvrščena nekje okoli 15. mesta. Maruši je uspela super vožnja. Naredila je potrditev, da je bil v poletnih mesecih trening narejen v redu in kvalitetno, in upam, da bo jutri tudi rezultat primeren temu.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Dekleta jutri čaka še superveleslalom, nato pa bodo odpotovala v ZDA in se pridružila fantom v Beaver Creeku. Tam bodo že v sredo tekmovale, tako kot jutri, v superveleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Izjava: Andrej Možina (.mp3)


Leave a Comment