V Lake Louisu ponovno zablestel Svindal, Kline 24.

Alpski smučarji ta konec tedna tekmujejo v kanadskem Lake Louisu, ki je že tradicionalno prva postaja sezone za tekmi v obeh hitrih disciplinah. Današnji smuk je dobil Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je po enoletnem premoru zaradi poškodbe očitno spet vrhunsko pripravljen v hitrih disciplinah. Zgolj za stotinko je ugnal italijanskega veterana Petra Filla, tretje mesto pa je pripadlo Američanu Travisu Ganongu. Francoz Guillermo Fayed je bil četrti, medtem ko je na petem mestu prvi smuk sezone končal Švicar Carlo Janka.
Na treningih je bil poleg Svindala v ospredju branilec smukaškega globusa Kjetil Jansrud, ki je še posebej blestel lani na kanadsko-ameriškem uvodu v sezono. 30-letni Norvežan je po napaki v zgornjem delu proge končala na dvetem mestu. Sodeč po časih, doseženih na treningih, so v ožji krog favoritov sodili še Avstrijec Hannes Reichelt, domačin Erik Guay, prav tako povratnik po poškodbi, Italijan Dominik Paris in Francoz Adrien Theaux. Najbolj razočaran je bil zagotovo Reichelt, ki je končal na skromnem 17. mestu, medtem ko so ostali ujeli mesta v deseterici oziroma tik za njo.

Kline za uvod v sezono 24.

Slovensko ekipo so sestavljali izkušeni Andej Šporn ter mlajša Klemen Kosi in Boštjan Kline, ki so si nastop na današnji tekmi izborili na internih kvalifikacijah. Na treningih sicer Slovenci niso blesteli, vseeno pa je na progi v Lake Louisu spodbudno smučal Boštjan Kline. Večji del proge je bil v stiku z najboljšimi, v zadnjem delu so mu nekoliko pošle moči, a 24. mesto na prvem smuku je vsekakor obetavna napoveda za nadaljevanje kletošnje tekmovalne zime.


24-letni Mariborčan je edini izmed Slovencev osvojil točke (foto: GEPA)

“Tak rezultat Boštjana smo pričakovali, smučal je dobro. V spodnjem delu je malo preveč izgubil, a v najtežjem delu se je dobro boril in stopnjeval formo, kar smo pri njemu tudi navajeni. Mislim, da je nadgradil lanske rezultate, a od njega zahtevam še več,” je povedal trener slovenskih fantov Peter Pen in dodal da so pred prihodom na prve tekme najbolj negotovi. “Vemo, da smo naredili vse, da smo naredili korak naprej in fantje so videli, da so zraven, za kaj več bomo morali pa še kaj dodati.”


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (m)


Leave a Comment