V Mariboru se bojujejo z visokimi temperaturami in vetrom


Priprava tekmovalne proge [foto: Aljaž Sedovšek]

Vreme nobeno leto ne prizanese organizatorjem Zlate lisice. Decembra so naredili že vso progo, pa jim jo je zagodla božična odjuga. Zdaj je nastopila januarska in bitka za progo se je začela. Prva sta danes šla v boj teptalca z desetimi prekaljenimi Rečnikovimi borci. “Zaprli smo zgornjo površino in jo utrdili tako, da bo toplota počasneje topila sneg,” je pojasnil vodja proge Andrej Rečnik.

Spremljali bomo vremensko situacijo in reagirali po potrebi,” ostaja miren vodja tekmovanja Gorazd Bedrač. Vremenska napoved obljublja pomladne temperature, toda na srečo je na progi še več kot 60 centimetrov narejenega in dobro utrjenega snega. “S teptalnim strojem smo dodatno obdelali celotno površino. To za enkrat zadošča. Računam, da bomo postopek drugi teden še enkrat ponovili, preden bomo progo dokončno preparirali z vbrizgavanjem vode,” je nadaljnje priprave tekmovalne proge opisal Bedrač.

Zaradi močnega vetra, ki je pihal do 90 kilometrov na uro, je bilo danes smučanje možno le na areških vlečnicah. Organizatorji računajo, da bodo proge, vključno s tekmovalno, za rekreacijsko smučanje znova odprte že jutri.


Priprava tekmovalne proge [foto: Blaž Tomažin]

Leave a Comment