V Mariboru tokrat razgrajali na športen način

Na Trgu Leona Štuklje se je danes znova zbralo veliko število Mariborčanov. Tokrat sicer niso prišli protestirati in razgrajati proti lokalni in državni politiki, temveč so prišli na ogled žreba štartnih številk za sobotno veleslalom, kjer bo ena izmed favoritinj za zmago tudi Tina Maze. Črnjanka je žrebala številko sedem, ki je najslabša možna za elitno sedmerico veleslalomist sveta.


Tina Maze je pred veleslalomom dobro razpoložena [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Čeprav je velikokrat za zmago najboljša številka 1, tokrat najboljša smučarka na svetu pač popolnoma zaupa svoji odlični formi in organizatorjem. Ti bodo noč kot že na toliko Zlatih lisicah v preteklih 49. letih preživeli na progi, toda po zagotovilih vodje tekmovanja Gorazda Bedrača bodo naredili vse, da bo proga odlična za vse tekmovalke. “Čim bolj mrzla bo noč, tem boljše bo. A že zdaj je zelo dobro. Čeprav smo imeli ogromno težav zaradi spremenljivega vremena in povsem napačnih vremenskih napovedi, nam je vseeno uspelo, da smo snežno podlago dobro utrdili, novozapadli sneg pa povsem odstranili.

Letošnjo Zlato lisico bo sicer odprla Nemka Viktoria Rebensburg. Ana Drev se bo na progo Pohorje 2 podala s številko s številko 22, Tina Robnik z 41, Ilka Štuhec s 54., Katarina Lavtar s 55. in Ana Bucik s 65.


Startna lista: Svetovni pokal .: Maribor :. Veleslalom (m)


Leave a Comment