V Mostecu otvorili novo poševno dvigalo

Ljubljanski župan Zoran Janković je v Skakalnem centru Mostec Arena Triglav slovesno predal v uporabo novo poševno električno dvigalo. 90 metrov dolga pridobitev bo skakalcem na treningu in tekmah prihranila naporno pot proti vrhu skakalnic.


Mostec [foto: Klemen Zibelnik]

Vse zbrane v Mostecu pod skakalnicami je najprej pozdravil Zvonimir Borštner, oče tega dvigala in dolgoletnega predsednika ljubljanskega kluba. V slovesnem govoru se je dotaknil klubske zgodovine, izpostavil uspešne generacije ljubljanskih skakalcev na čelu z Matjažem Debelakom, Primožem Ulago, Damjanom Frasom in Jernejem Damjanom ter predstavil nekaj tehničnih podrobnosti okrog nove pridobitve. Dvigalo lahko v eni uri prepelje 250 potnikov, največ osem na enkrat, 32 metrsko višinsko razliko, ki so jo do danes skakalci morali premagati peš s hojo v strm breg, pa bodo od sedaj premagali v eni sami minuti. Zgornja postaja dvigala je nad naletom 25 metrske naprave, tako da bo pridobitev koristila vsem trem objektom v Mostecu.

V imenu skakalcev in trenerjev je Benjamin Podobnik obljubil, da bodo z dvigalom ravnali nad vse previdno in se ga čuvali, hkrati pa poudaril, da bodo s tem lažje zrasli novi nosilci medalj z največjih tekmovanj. Župan MO Ljubljana Zoran Janković je izrazil zadovoljstvo nad novo pridobitvijo in izpostavil zasluge gospoda Borštnerja in projektankov ter vseh, ki so pomagali pri izgradnji dvigala. Hkrati je sporočil, da je razumel namig, ki mu ga je v svojem govoru podal Borštnar – da je naslednji cilj izgradnja novega sodniškega stolpa in večjega bazena, želijo pa si tudi večjega igrišča za igre z žogo. Popoln razvoj smučarskih skokov v Ljubljani pa bi bil omogočen z izgradnjo skakalnega centra v Podutiku.

Sledila je slovesna otvoritev dvigala, ko se je na vrh z mladimi skakalci zapeljal tudi župan. Slednji si je nato z zanimanjem ogledal skoke mladih Ilirijanov na vseh treh skakalnicah, otvoritev pa se je s tem zaključila. Ob prijetni zakuski so vsi prisotni nato proslavili še 40. letnico delovanja kluba iz Ljubljane.

Leave a Comment