V Mostecu slavje Eme Klinec in Tomaža Nagliča

Vrhunec revijalnih tekem, ki so se odvijale od petka do sobote (5.6.- 6.6.), in kjer se je na vseh petih skakalnicah v Mostecu zvrstilo preko 300 tekmovalcev in tekmovalk, je prinesla nov zmagovalni par: Emo Klinec in Tomaža Nagliča – oba SSK Alpina Žiri. S skokoma 57,50 m (Ema) in 58,50 m (Tomaž) sta ugnala domačina Uršo in Tineta Bogataja (56,50 m – Urša; 58,50 m – Tine).


Zmagovalni oder [foto: Nina Zavašnik]

V malem finalu sta bila boljša Katja Požun (SK Zagorje) in František Holik (LSK Lomnice nad Popelkou, CZE), ki sta premagala Zdeno Pešatovo (JKL Desna, CZE) in Anžeta Laniška.
 
Na včerajšnjem žrebu, sta bila najhitrejša Špela Rogelj (SSK Ilirija) in Jurij Tepeš (SD Dolomiti), ki pa sta izpadla po drugi seriji – izločila sta ju tretje uvrščena Katja Požun in František Holik.
 

Tomaž Naglič in Ema Klinec [foto: Nina Zavašnik]

Rezultati posameznih serij so podani v nadaljevanju, tekmovanje pa je potekalo po posebnih »revijalnih« pravilih.  V naslednjo serijo je napredoval par z več doseženimi točkami – en meter = ena točka. V kolikor sta oba para dosegla enako število točk, je v naslednjo serijo napredoval par z nižjo štartno številko, ker je bil na žrebu (dan prej) počasnejši. Ocen za slog ni bilo, štela je dolžina skoka. V kolikor je tekmovalec podrsal, se mu je odbilo 5 točk (Anže Lanišek v 1. seriji), če pa je padel se mu je odštelo 10 točk (František Holik v 3. seriji).


Rezultati: Revija skokov 2015


Leave a Comment