V Oberstdorfu štirje Slovenci skozi kvalifikacije

Zastor se je dvignil in dolgo pričakovana 61. novoletna turneja se je pričela. Oberstdorfska skakalnica Shattenberg (HS 137) bo jutri gostila tako prvo tekmo turneje kot prvo od dveh tekem na bavarskih tleh – naslednja bo na sporedu že na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu.


Gregor Schlierenzauer [foto: GEPA]

Kvalifikacije je na prvem mestu končal eden izmed favoritov za zmago turneje Gregor Schlierenzauer (131,5 m), drugi je bil Norvežan Anders Jacobsen, ki je bil sicer dva metra daljši, tretje mesto pa je pripadlo še enemu Avstrijcu Wolfgangu Loitzlu (128,5 m).

V najboljšo deseterico se je uvrstil Peter Prevc (128 m), ki je bil deveti, Robert Kranjec je bil 30. (121,5 m), Jaka Hvala je zasedel 35. mesto (122,5 m), Jurij Tepeš pa 42. (118,5 m). Matjaž Pungertar (115 m) in Tomaž Naglič (97,5 m) sta bila preskromna, da bi jutri v Obesrtdorfu lahko nastopila še enkrat – končala sta na 55. in 68. mestu.


Matjaž Pungertar ni prestal kvalifikacijskega sita [foto: GEPA]

Kot zahteva tradicija, v prvi serije tekem turneje skakalci skačejo v parih na izločanje. Vsi slovenski skakalci z izjemo Prevca bodo na jutrišnji tekmi nastopili kot izzivalci. Kranjec bo nastopil proti Andreasu Koflerju, Hvala se bo pomeril s Kamilom Stochom, Tepeš pa bo izzval reprezentančnega kolega Prevca.

Razburljivi dvoboji skakalcev in lov na zmago se bo jutri začel ob 16. uri na drugem programu TV Slovenija.


Rezultati: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Oberstdorf :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment