V Otepaa vse pripravljeno


Peter Prevc [foto: Ania Trybus]

Otepaa je center zimskih športov v Baltskih držav. Majhno mesto v Estoniji bo v soju žarometov že konec januarja, ko bo tu med 25. in 31. januarjem potekalo mladinsko svetovno prvenstvo.

Skakalci, nordijski kombinatorci in tekači bodo okoli vratu dobili svoje medalje v Tehvandi Sports Centeru. Otepaa, kjer bo potekalo mladinsko svetovno prvenstvo, je najvišje ležeče mesto v Estoniji (152 m.n.v). V preteklosti je organiziralo tekme svetovnega pokala v smučarskem teku ter tekme celinskega pokala v smučarskih skokih.

Smučarska skakalnica je že pripravljena. Ima nov stadion, skakalci bodo imeli kabine, komentatorji pa bodo deležni čudovitega pogled na športni objekt. Medijsko središče bo izpolnjevalo najvišje zahteve.

Tekaška proga so že bile ‘preizkušene’ na najvišjem nivoju, na tekmah svetovnega pokala, vendar so jo organizatorji še izboljšali. Skakalnica je moderna in izpolnjuje vse pogoje za gostovanje tekem svetovnega pokala. Na svetovnem prvenstvu se pričakuje okoli 500 tekmovalcev iz 35 držav. Pred svetovnim prvenstvom bodo 22. in 23. januarja tu tekmovali smučarski tekači za svetovni pokal.

Lansko leto so tekme mladinskega svetovnega prvenstva potekale v nemškem Hinterzartenu, kjer je Slovenija osvojila dva medalja: Peter Prevec je osvojil srebrno medaljo v smučarskih skokih, Marjan Jelenko pa je bil bronast v nordijski kombinaciji.

vir: berkutschi.com

Leave a Comment