V petek na Rogli deskarska elita


Svetovni prvak Rok Marguč bo nastopil pred domačimi navijači [foto: Oliver Kraus/FIS]

Rogla bo na slovenski kulturni praznik, v petek, 8. februarja, gostila najboljše deskarje na svetu, ki se bodo pomerili na paralelnem veleslalomu. Med nastopajočimi bo tudi svetovni prvak Rok Marguč, ki pa trenutno z mislimi še ni pri domači tekmi. “Čaka nas še sedem tekem svetovnega pokala, prva je na Rogli. Tu se želim predstaviti v najboljši luči. Nisem še čisto pri tekmi na Rogli, moje misli so še na svetovnem prvenstvu. Mislim pa, da na Rogli ne bo nekega pritiska. To je ena lepših priložnosti za prepoznavnost našega športa v Sloveniji. Moramo se tudi zavedati, da bo to ena najboljših tekem v celi sezoni, saj je bil že evropski pokal organiziran bolje kot marsikateri svetovni pokal,” razmišlja Marguč.

Med nastopajočimi ne bodo le moški temveč bosta domač teren poskusili karseda dobro unovčiti tudi predstavnici nežnejšega spola. “Na Rogli smo imeli že toliko treningov. Tu nas res podpirajo, zato bi se jim rada zahvalila,” je dejala Gloria Kotnik, dopolnila pa jo je Iva Polanec: “Cilji so vedno v moji glavi, ne bom razlagala kakšni so. Veliko pričakujem od sebe, glede na to kaj delam na treningih. Roglo poznamo kot lasten žep, na pamet in vsi hočemo tu dati vse od sebe, tako da se pustite presenetiti.


Gloria Kotnik [foto: Maja Hren]

Na Rogli imajo nos za prave športnike

Mineva dvajset let odkar je Rogla gostila prvo mladinsko svetovno prvenstvo. Podjetje Unior turizem je zadnjih šest let sponzor Roka Marguča, v zadnjih letih pa tudi ostalih mladih upov, med drugimi je na seznamu deskarjev tudi Tim-Kevin Ravnjak, o katerem boste še veliko slišali. Ko potegneš črto še s Petro Majdič se vidi, da imamo očitno res nos za prave športnike in da je Rogla destinacija, ki je idealna za teke in deskanje. Veseli smo, da smo s kolegi iz Smučarske zveze Slovenijo uspeli dobiti to tekmo, da bodo lahko športniki sproščeno nastopali na domačem terenu. V ekipo sodelavcev in prostovoljcev ne dvomim in pričakujem lepo tekmovanje. Povabil bi vse Slovence, da ta kulturni dan preživijo športno in navijajo za naša dekleta in fante. Rok je rekel, da bo tekma organizirana odlično, kar je super promocija za šport. Je pa to tudi vrhunska promocija za turizem in Slovenijo. Tekmo bo prenašalo 18 televizijskih postaj in cenejše ter učinkovitejše reklame si ne moremo zamisliti. Na kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) smo dobili priložnost, da dva dni kasneje prvič v zgodovini Slovenije gostimo športnike invalide na smučiščih Jasa in Jurgovo. V tem trenutku je prijavljenih 50 športnikov v treh kategorijah in veseli smo, da Gal Jakič prvič nastopa na tekmi svetovnega pokala pred domačim občinstvom. Kolikor sem videl ta tekmovanja, lahko rečem, da boste videli hitro in divje smučanje. Naslednjih štirinajst dni bomo tu živeli zelo športno,” je dogajanje na Rogli predstavil generalni sekretar Organizacijskega odbora Damjan Pintar.

Leave a Comment