V pričakovanju moskovskega spektakla


Rok Flander [foto: Oliver Klaus / FIS]

Do konca sezone svetovnega pokala v deskanju na snegu v alpskih disciplinah so še tri tekme, prva v soboto, ko bo v središču ruske prestolnice na sporedu paralelni slalom. V Rusiji bo poleg drugih naših tekmovalcev nastopil tudi Rok Flander, ki uspešno okreva po poškodbi leve roke.

Odkar so mi konec februarja odstranili mavčno oblogo sem ponovno sposoben normalno deskati. Odstranili so mi tudi šive in rana se zelo dobro celi, so pa ob obremenitvah še vedno prisotne bolečine, tudi ob akcijah na snegu me roka še vedno boli,” je o trenutnem zdravstvenem stanju povedal Rok Flander, ki je pred odhodom v Rusijo na Krvavcu opravil nekaj kvalitetnih treningov: “Ti treningi so mi vlili novo samozavest in v Moskvi si kljub tej poškodbi želim vrhunskega rezultata.

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Quebecku je Flander tekmovanje končal že v prvi vožnji kvalifikacij in v skupnem seštevku zdrsnil na 7. mesto. “S skupno uvrstitvijo se ne obremenjujem. Želim si le, da bi se čim prej vrnil v položaj, ko bom dejansko sposoben narediti brezkompromisne vožnje. Te so mi delno že uspevale na zadnjih treningih pred odhodom, vendar je treba poudariti, da je bil sneg na Krvavcu v teh dneh optimalen, tukaj na tekmi pa ni nujno da bo temu tako,” je še dodal Flander, ki je lani v Moskvi zasedel 7. mesto. Kvalifikacije za tekmo, ki je med deskarji najbolj priljubljena v sezoni, se bodo začele ob 9. uri po lokalnem času, finalne vožnje pa ob 18. uri po lokalnem času.

Leave a Comment