V Raurisu Pintar do 15. mesta

Na izjemno težkem terenu v Raurisu je bila danes na sporedu tretja tekma v sprintu za svetovni pokal v tej sezoni. S konkurenco je ponovno pometel Francoz Phill Lau, drugi je bil nekoliko presenetljivo Norvežan Sondre Kristenstuen, tretji pa ŠvicarBastien Dayer.

Zelo dobro je po prvem teku kazalo tudi Luki Pintarju, ki je bil na desetem mestu in imel lepe možnosti za ponovno uvrstitev pri vrhu, a je nato z zelo tvegano vožnjo po skoku naredil večjo napako in končal na solidnem petnajstem mestu.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V prvem teku sem smučal dobro imel majhen zaostanek za uvrstitvami pri vrhu, zato sem v drugo napadel in žal po skoku naredil napako, ki me je stala nove vrhunske uvrstitve. Morda bi moral smučati bolj pametno, kajti proga v Raurisu ne dopušča prevelikega tveganja. Kljub temu moram biti kar zadovoljen s to uvrstitvijo, kajti tekma je bila na najtežjem terenu v svetovnem pokalu in po takih progah običajno nisem bil hiter,” je po tekmi povedal Luka.

Od Slovencev je do novih točk svetovnega pokala z 22. mestom prišel še sedemnajstletni Jure Aleš, ki je na tem terenu dokazal, da gre za vrhunskega tekmovalca, Sašo Aleš in Rok Šmejic pa sta v drugem teku odstopila.

Jutri bo Raurisu na sporedu kraljevska disciplina telemark-klasik.

Leave a Comment