V Saalbachu ponovno najhitrejši Mayer, Kline in Čater blizu trideseterice

Po smuku za svetovni pokal v Saalbachu so se smučarji pomerili še na superveleslalomu, na preizkušnji, ki je bila ponovno izredno zahtevna, saj je nastope oteževala izredno slaba vidljivost. Za nove točke se je borilo 59 tekmovalcev med katerimi so bili tudi Klemen Kosi, Martin Čater in Boštjan Kline, ki so nosili startne številke 29, 47 in 48.

Kosi, ki včeraj odlično nastopil na smuku in zasedel 23. mesto, je danes s svojim nastopom končal zelo hitro, saj je že po nekaj zavojih nekoliko zašel s smeri in zgrešil naslednja vrata. Čater si je zaostanek nabral v zgornjem delu proge, z zadnjim delom pa je opravil nekoliko bolje, a vseeno prišel čez ciljno črto s 33. časom. Nove točke so se nasmihale tudi Klinetu, ki je bil na začetku hitrejši, nekaj desetink pa je izgubil v zadnjem delu proge in prišel na 31. mesto. Na koncu je bil 32., Čater pa 35.


Mayer je po slabih nastopih na svetovnem prvenstvu ujel zmagovito formo (foto: GEPA)

Tako kot včeraj je do zmage prišel domačin Matthias Mayer, ki je postavil čas 1:31.53. Avstrijcu se je najbolj približal Francoz Adrien Theaux, ki je zaostal 23 stotink sekunde, še štiri stotinke več pa je za vožnjo potreboval Norvežan Kjetil Jansrud. Četrto mesto pa je ponovno pripadlo Švicarju Carlu Janki.

»Kosi se je odločil, da bo četrta vrata odpeljal isto kot Reichelt in ta dva ter še en kasneje so bili edini, ki so tam zgoraj odstopili. Tako se je odločil in se ni držal navodil. Kline je zopet smučal dobro, a v zadnjem delu izgubil sekundo, kar je že skoraj kronična napaka. S Čatrom pa smo zadovoljni, a samo z njegovo odlično vožnjo bi mu uspelo priti med trideset. V celoti gledano ne moremo biti zadovoljni,« je po tekmi dejal Peter Pen, odgovorni trener hitrih disciplin.


Rezultati: Svetovni pokal .: Saalbach :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment