V Schladmingu navijači Hirscherja ponesli do zmage

Marcel Hirscher je zmagovalec nočnega slaloma v Schladmingu na avstrijskem Štajerskem. V finalni vožnji je ob spodbudi več kot 40.000 navijačev ubranil vodstvo po prvi vožnji in se veselil nove zmage v letošnji sezoni. 22 stotink je zaostal Italijan Stefano Gross, 29 pa še en Avstrijec Mario Matt.


Hirscher tokrat ni povozil količka [foto: GEPA]

Hirscher je po diskvalifikacijah na dveh zaporednih slalomih in številnih govoricah o nepravilnostih na slalomu v Zagrebu prišel v domači Schladming dokazati, da je trenutno najboljši slalomist na svetu. Že na včerajšnjem žrebu si je s startno številko ena zagotovil odlično izhodišče, danes pa na prvi progi konkurentom ni pustil, da se mu približajo. Imel je kar 75 stotink sekunde prednosti pred rojakom Mattom, tretji pa je bil Nemec Fritz Dopfer. Vodilni v slalomskem seštevku Ivica Kostelić je imel 6. čas.

Izmed slovenskih predstavnikov si je finale spet prismučal le Mitja Valenčič, ki po dveh zaporednih odstopih ni izgubil le mesta v prvi jakostni skupini, ampak tudi veliko mero samozavesti. Danes je z nekoliko previdnejšo vožnjo prišel na 21. mesto po prvi vožnji, na drugi pa še nekaj pridobil. Končal je na 18. mestu. Ostalima dvema ni uspelo zabeležiti prvih točk v letošnji sezoni – Bernard Vajdič je bil prepočasen, Matic Skube pa je odstopil.

Trener Marko Jurjec je po tekmi o Mitji dejal: “Čuti utrujenost in forma je nekoliko padla. Zdaj rabi počitek in nekaj dobrega treninga, potem pa mislim, da bo spet nazaj. Zaradi tega ni nobene panike. Dobro je, da je dosegel to 18. mesto in zavaroval svojo pozicijo, tako da ima dobre možnosti za naprej. Zdaj bo imel približno deset dni počitka. Šel bo do fizioterapevtke in naredil toliko premora, da se bo lahko spočil. Potem bo naredil nekaj kondicije in začel trenirati naprej.


Valenčič z današnjim rezultatom ni bil najbolj zadovoljen [foto: GEPA]

Poleg Skubeta je prvo progo predčasno končal še zmagovalec nedeljskega slaloma v Kitzbühlu Deville, v finalu pa so med drugim odstopili tudi Jean-Baptiste Grange, Alexis Pinturault, Manfred Moelgg in Fritz Dopfer.

Svojo uvrstitev iz prve vožnje sta najbolj izboljšala Japonec Naoki Yuasa in Francoz Steve Missiller. Prvi je iz 14. prišel na 5. mesto, drugi pa iz 26. na 11. Kostelić se je moral z zaostankom 30 stotink zadovoljiti s četrtim mestom, a je vseeno obdržal mesto vodilnega v slalomskem seštevku. Prav tako ostaja vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima nekaj manj kot 100 točk prednosti pred Hirscherjem.

Svetovni pokal se zdaj seli v Nemčijo, in sicer v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo že v četrtek prvi trening smuka.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Slalom (m)


Leave a Comment