V slalomu ponovno nepremagljiv Marcel Hirscher

V švicarskem Adelbodnu je 23-letni Avstrijec Marcel Hirscher prišel do svoje devete slalomske zmage v karieri, sicer že tretje zaporedne letos. Na drugo mesto se je zavihtel Mario Matt, na tretje pa Manfred Mölgg.

Današnjo tekmo je začel prav Hirscher, ki je trenutno najboljši slalomist. Presenetljivo je postavil šele osmi čas in za vodilnim Italijanom Mölggom zaostal za 87 stotink sekunde. Razlike pri vrhu so bile majhne. Drugouvrščeni Mario Matt je zostajal za pet stotink, tretji Felix Neureuther pa za dobrih 40. V peterici najboljših sta bila še Ivica Kostelić in Manfred Pranger.


Hirscher je drugo vožnjo odpeljal vrhunsko [foto: GEPA]

Slovenijo sta tokrat zastopala dva tekmovalca, Mitja Valenčič in Matic Skube. Ta se ni uspel uvrstiti v drugo vožnjo, Valenčič pa je bil med tistimi, ki zahtevne proge v Adelbodnu nisto uspeli presmučati.

V finalu je se je Hirscherju izšel popoln napad in z veliko prednostjo je prevzel vodstvo. Sedmerica smučarjev, ki je nastopila za njim, se mu ni uspela približati. Mladi Avstrijec je tako potrdil odlično slalomsko formo, saj je pred tem dobil že slaloma v Madoni di Campiglio in v Zagrebu. Obenem je le še povečal vodstvo pred Svindalom v skupni razvrstitvi tekem svetovnega pokala.

Fantje se zdaj selijo v Wengen. Tam bodo najprej smukaški treningi, nato pa že v petek superveleslalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Slalom (m)


Leave a Comment